Konserter i kyrkan

Musik har alltid varit en viktig del av kyrkan. Nyköpings församling erbjuder ett brett utbud av konserter. Välkommen att - utan kostnad - slå dig ner och lyssna.

I våra konserter engageras musiker, solister och körer knutna till Nyköpings församling samt inhyrda.

Församlingen tar inte betalt för konserterna. Men i samband med konserter tar vi oftast upp kollekt som går till välgörande ändamål. Inför några konserter - som vi av erfarenhet vet blir väldigt välbesökta - släpper vi biljetter. På hemsidan informerar vi då om biljettsläpp och tillgång.

Kalendariet - som finns längre ner på den här sidan - uppdateras löpande med aktuell information.

Kyrko-konserter våren 2019

Lördagen den 26 januari klockan 15, Oppebykyrkan: Kulturparlamentet/Musikteater 89 ger - inför Förintelsens minnesdag - den gripande föreställningen ”Spela aldrig Mozart- så länge jag lever”. Ewa Carlsson, Bo Lindell, Tobias Hellberg, Inga Rausgård.

Söndagen den 27 januari klockan 18, Alla Helgona kyrka: Orgelkonsert. Johan Hammarström, domkyrkoorganist i Västerås. Musik av bland andra Bach, Mozart och Guilmant.

Söndagen den 10 februari klockan 18, S:ta Katarina kyrka: S:ta Katarinakören, solist och instrumentaliser framför Anton Leanderson  "Bliv min ro".

Torsdagen den 14 februari klockan 12:12, S:t Nicolai kyrka: ”Orgelromantik på Alla hjärtans dag”. Lunchmusik med Gunnar Björkvall, organist.

Söndagen den 24 februari klockan 18, Alla Helgona kyrka: ”Musik i vinterkväll”. Missa Nova Sofiae av Nina Åkerblom Nielsen. Allahelgona Vokalensemble. Instrumentalister. Solist: Ulla-Carin Börjesdotter.

Torsdagen den 28 februari klockan 12:12, S:t Nicolai kyrka: ”Enda chansen – schlagermusik på orgel”. Lunchmusik med Gunnar Björkvall, organist.

Torsdagen den 14 mars klockan 12:12, S:t Nicolai kyrka: ”Lite smått och gott”. Lunchmusik med Gunnar Björkvall, organist.

Söndagen den 24 mars klockan 18, S:t Nicolai kyrka: ”Mariamusik med Motettkören”. Musik på Jungfru Marie bebådelsedag. Motettkören. Bengt Fridén, orgel. Gunnar Björkvall, dirigent.

Torsdagen den 28 mars klockan 12:12, S:t Nicolai kyrka: ”Det ljusnar”. Lunchmusik med Gunnar Björkvall, organist.

Lördagen den 30 mars klockan 20.30, Alla Helgona kyrka: Earth Hour, musik i stearinljusens sken. ”Låt mig värma din frusna själ”. Ungdomskören Cantemus.

Söndagen den 7 april klockan 18, S:t Nicolai kyrka: Kyrkomusiker Rebecca Johansson framför japansk film- och seriemusik på orgel. Rasmus Tholin medverkar på trummor och slagverk.

Torsdagen den 11 april klockan 12:12, S:t Nicolai kyrka: ”I vår Herres hage”. Lunchmusik med Gunnar Björkvall, organist.

Torsdagen den 25 april klockan 12:12, S:t Nicolai kyrka: ”Våravslutning”. Lunchmusik med Gunnar Björkvall, organist.

Söndagen den 28 april klockan 18, Alla Helgona kyrka: Vokalensemblen VoNo. Dirigent: Lone Larsen.

Tisdagen den 30 april klockan 19, Oppebykyrkan: Vårkonsert med Kantaton och S:ta Katarinakören. Därefter valborgscafé som är öppet till klockan 22.

Söndagen den 19 maj klockan 18, Alla Helgona kyrka: Vårkonsert. Allahelgonakören. Cantemus. Dirigent: Jenny Tjärnström.

Lördagen den 25 maj, Oppebykyrkan: Avskedskonsert.

Onsdagen den 5 juni klockan 19, S:t Nicolai kyrka: ”Försommarkonsert”. Körkonsert med Motettkören.

Söndagen den 16 juni klockan 18, Alla Helgona kyrka: Program ej klart.

Med reservation för eventuella förändringar. Kalendariet uppdateras löpande med aktuell information.