Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Nyköpings församling Besöksadress: Västra Storgatan 33, 61123 Nyköping Postadress: Box 103, 61123 Nyköping Telefon:+46(155)75100 E-post till Nyköpings församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkans sociala omsorg - diakoni

Diakoni är kristen tro omsatt i praktisk handling. Ordet kommer från grekiskan och betyder tjänst. För oss innebär det omsorg om människor i utsatta livssituationer.

Barn, ungdomar och vuxna. Enskilda och familjer. Friska och sjuka. Alla människor kan drabbas av kriser och sorger som de behöver hjälp med.

Svenska kyrkan sträcker ut en hand till alla som behöver hjälp. Vi frågar inte efter tillhörighet eller religion, för oss är du en medmänniska.

Nyköpings församling har anställda diakoner, diakoniassistenter och en socionom. Var och en av dem har ett viktigt uppdrag - att möta människor i utsatta livssituationer med respekt, delaktighet och ömsesidig solidaritet. 

Nyköpings församlings diakonala personal erbjuder enskilda samtal, samtal i grupp och hembesök. Vi finns närvarande vid Sjukhuskyrkan, på häktet och anstalten i Nyköping. Vi ger ekonomiskt bistånd till barn och familjer. 

- Vi kan inte lösa allt, men vi kan ge stöd, guida vidare till ytterligare hjälp och framför allt lyssna.
Är du i behov av någon att prata med? Välkommen att kontakta Nyköpings församlings diakonala personal. Klicka här för att hitta kontaktuppgifter.

Vill du ge ett bidrag till Nyköpings församlings diakonikassa? Se faktarutan.