Svenska kyrkan fick två publishing priser

Nyhet Publicerad Ändrad

Svenska kyrkan fick två priser när Svenska publishing priset delades ut för 23e gången på måndag kväll. Salems församlingstidning Frid fick pris för bästa medborgartidning och Svenska kyrkan blev även belönad för sin årsredovisning.

Tävlingen Svenska publishing priset är Sveriges mest heltäckande jurybedömda publishingtävling och priset delas ut till årets bästa kommunikatörer.

Salems församlingstidning Frid ges ut tre gånger per år och delas ut till alla i Salems kommun.

Motiveringen till priset lyder: För vackra, avskalade illustrationer, välskrivna texter samt bra tryck och pappersval.

Linnea Malmborg är redaktör för det nummer som vann.

– Det känns väldigt stort, som en dröm. Det här är en väldigt heltäckande tävling där man ser till både bild, text, form, papper och tryck, så priset känns som ett kvitto på att det är en bra produkt.  

Varför tror du Frid fick priset?

– Jag tror den stack ut lite. Mitt mål var att skapa en tidning som var lite annorlunda från andra kyrktidningar, som samtidigt visar upp allt fantastiskt som händer i församlingen. Vi fick också mycket beröm för illustrationerna som gjordes av en väldigt duktig ung tjej i församlingen.

I samma kategori fanns i finalen Finn, från Lunds domkyrkoförsamling, och Livet, från Danderyds församling.  

Svenska kyrkans årsredovisning 2013 nationella nivån fick Tekniskt utförande-priset, med följande motivering: För en högklassig produktion där repro och tryck på bästa sätt återger formgivarens intentioner och omslagets utförande bidrar med en extra dimension.  

 

Läs mer om Frid >> 

Svenska kyrkans årsredovisning 2013 (pdf) >>

Läs mer om Svenska publishing priset >>