Ny app till utlandskyrkan

Svenska kyrkan i utlandet har tagit fram en app för personer som bor eller vistas utomlands, och som vill hålla kontakt med utlandskyrkan.

I ett pilotprojekt har en ny app tagits fram, som ska användas av församlingar i Svenska kyrkan i utlandet. Genom appen ska församlingsmedlemmar och andra personer med svensktalande identitet som befinner sig i utomlands, kunna ta del av det som händer i Svenska kyrkan på platsen.

Först ut att testa appen är Svenska kyrkan i Nederländerna och Svenska kyrkan i London. Appen kommer sedan att utvärderas, för att kunna användas av fler utlandsförsamlingar.

Bakgrund

Svenska kyrkan i utlandets uppdrag är att finnas för människor med svenskspråkig identitet, som befinner sig utanför landets gränser. Med en plattform i form av en app, kan man erbjuda möten på ett sätt som svarar mot framtida förutsättningar.

Appens innehåll

I appen finns nyheter och evenemang från den lokala församlingen, samt möjligheter att komma i kontakt med en präst. Det går också att via appen ge en gåva via Paypal. Möjlighet finns också för församlingen att via appen sända gudstjänster, dela blogginlägg, livestreams och podcast.

Utvecklare

Mobilapplikationen utvecklas av det Londonbaserade företaget Consult My App (CMA) och deras partner Degree53, som finns i Manchester.

Ladda ner appen

Appen utlandskyrkan kommer vara tillgänglig för både Iphone och Android. Den laddas ner gratis från Apple eller Google play. Här kan du ladda ner appen till din mobiltelefon:

Google Play

App store

FRÅGOR eller synpunkter?

För frågor eller synpunkter om utlandskyrkans app, kontakta Svenska kyrkan i utlandet