Hand som håller en mobiltelefon där man ser utlandskyrkans app

Fler församlingar finns nu i utlandskyrkans app

För den som befinner sig utomlands och vill ha kontakt med Svenska kyrkan, har en ny app tagits fram. Nu går det att hitta fler utlandsförsamlingar och verksamheter i appen.

Utlandskyrkans uppdrag är att finnas för människor med svenskspråkig identitet, som befinner sig utanför landets gränser. Under 2021 togs en ny app fram, som ett stöd för denna verksamhet. Med appen kan man erbjuda möten på ett sätt som svarar mot framtida förutsättningar. 

Människor som bor utomlands kan ladda ner appen och se vad som händer i församlingen, lyssna på inspelade gudstjänster och podcasts samt komma i kontakt med präst/diakon. Det går också att ge en gåva till den lokala församlingen/verksamheten via appen. Först ut att testa appen var Svenska kyrkan i Nederländerna och Svenska kyrkan i London. ​

Nu har fler av Svenska kyrkans församlingar och verksamheter utomlands anslutit sig till appen. Dessa går att nå via appen: Bangkok, Berlin, Bryssel, Frankfurt, Hongkong, Köpenhamn, London, Mallorca, Mobil präst Europa, Mobil präst Afrika, Mobil präst Asien, Mobil präst Nordamerika, Mobil präst Sydamerika, München, Nederländerna, Rom, Södra Thailand.

Ladda gärna ner appen till din mobiltelefon här:

Google play

Appstore