Ärkebiskopen på Mediedagarna i Göteborg

Nyhet Publicerad Ändrad

Den 5-6 mars arrangeras de årliga Mediedagarna i Göteborg. Ärkebiskop Antje Jackelén medverkar i ett seminarium om hur journalister förhåller sig till religion i politik och konflikter. Detta direktsänds även i SVT.

Mediedagarna, Meg, är ett forum för det politiska samtalet om mediefrågor och för aktuella frågor inom medieutveckling. Under två dagar är mediebranschen och andra intresserade på plats på Svenska Mässan.   

Ärkebiskop Antje är en av paneldeltagarna i seminariet ”Religion i politik och konflikter – en journalistisk utmaning” som äger rum på fredagen den 6 mars kl. 9.00-9.45: När förnuftet segrar försvinner religionen, så har det låtit sedan upplysningstidens dagar. I västvärlden i alla fall, där det såg ut att bli just så under 1900-talet. Men idag är religion åter en het fråga, och då inte minst i samband med konflikter världen över. Hur ska vi som journalister förhålla oss till religion i politik och konflikter? Vilken roll spelar den egentligen i Mellanöstern? Och hur är det i Sverige – eller i en stormakt som Kina?

Förutom ärkebiskopen medverkar Alf Linderman, direktor Sigtunastiftelsen, docent i religionssociologi, Omar Mustafa, ordförande för Islamiska förbundet i Sverige och Hanna Sahlberg, journalist på Sveriges Radio, tidigare utrikeskorrespondent i Kina. Samtalsledare är Göran Rosenberg, journalist och författare. Seminariet direktsänds även i SVT Forum.

Direkt efter seminariet, kl. 10.00-10.30, finns ärkebiskop Antje på plats i Meg Lounge för att möta och samtala med besökare tillsammans med Lindholmen Science Park. Programpunkten går under rubriken Meet & Greet.

En hälsning från ärkebiskopen inför Meg

Program och mer information om Meg15