Foto: Magdalena Martin /Ikon

Gudstjänster

Varje vecka firas många gudstjänster i pastoratets församlingar, ibland på någon vardag men främst under helgerna.

Där det finns församlingar firas alltid gudstjänst. Ett regelbundet gudstjänstliv är livspulsen i en församlings liv och verksamhet.

För att i viss mån möta våra olika behov under livets skiftande förhållanden har gudstjänsterna, totalt sett i pastoratet, en rik variation. Så varmt välkommen att fira gudstjänst!

Kyrkkaffe

En naturlig mötesplats är Kyrkkaffet som serveras i samband med de flesta gudstjänster.

Väl mött där!

Så hittar du gudstjänster i våra kyrkor

För detaljerat gudstjänstprogram, se kalendern på sidan, respektive församlingskalender eller annonsen i lokaltidningen Gamlebyplatsen.

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat veksamhet, som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Närbild på en väggklocka som visar tiden en minut i tolv.

Kyrkoåret

Kyrkoåret är kyrkans egen kalender. Olika bibeltexter är kopplade till de olika veckorna i kalendern. Den första dagen i kyrkoåret är söndagen den första advent.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.