', 'auto', { 'name': 'localTracker' }); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('require', 'GTM-MGTB4GW'); ga('send', 'pageview', '/norge/dop/644968'); ga('localTracker.send', 'pageview', '/norge/dop/644968');

Dop

Här kan du läsa mer om dopet, fylla i dopblanketen eller bara inspireras till den stora dagen .

Dopet är en högtid som är förknippad med stor glädje. Det är en fest då vi firar och gläds över att en människa blir del av ett sammanhang – den som döps blir en del av den världsvida kyrkan. Både barn, tonåringar och vuxna kan döpas. Dopet är en gåva för alla – liten som stor.

Dopgudstjänsten är en glädjens och livets fest. Den som döps lyfts fram inför Gud som ger oss livet och som vill dela vår glädje över det. Gud vill vara oss nära livet igenom, befria oss från allt som förlamar och på så sätt förnya våra livsmöjligheter.

Genom dopet blir man medlem i Svenska kyrkan, men särskilda bestämmelser gäller för den som inte är svensk medborgare eller bosatt utanför Sveriges gränser.

Dop är något vi erbjuder i både Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim. Om ni önskar döpas på annan ort än Oslo kan ni kontakta prästen Karin här.

Vill du boka dop i Svenska kyrkan i Norge kan du göra det genom att fylla i formuläret nedan så tar vi kontakt

Svenska kyrkan i Norge hanterar dina personuppgifter i enighet med dataskyddsförordningen GDPR. Beroende på syfte administrerar vi uppgifterna utifrån rådande informationssäkerhetsåtgärder. Du kan läsa mer på https://www.svenskakyrkan.se/norge/sakerhet-runt-personupplysningar