Nordmarkens pastorat Besöksadress: Storgatan 8, Församlingshemmet, 67231 Årjäng Postadress: Box 106, 67223 Årjäng Telefon: +46(573)13600 E-post till Nordmarkens pastorat Webbplats

Integration

Integrationsarbetet är viktigt för oss inom Nordmarens pastorat. Vi anordnar bl.a. språkcafé, träffar med samhällsinformation, klädinsamling, barnverksamhet och erbjuder tolkning.

Vi på Nordmarkens pastorat arbetar med integrationsfrågor i Årjängs kommun. Jaklin Kasto och Maurice Kasto är båda anställda som integrationssamordnare. Under 2016 har ca 350 flyktingar kommit till Årjäng och vi vill vara med och ge dem en bra start.

Två dagar i veckan anordnas ett språkcafé med olika tema där alla är välkomna för att dela med sig av sitt språk och sina erfarenheter. Vi arrangerar träffar med samhällsinformation t.ex. vatteninformation, isvett, hur man hittar i en matvarubutik m.m. Vi erbjuder också barngrupper och kör samt tid för drop in besök.

En gång om året har en internationell lunch anordnats i Silbodals församlingshem. 2016 representerades 17 länder och det blev ett bra tillfälle för gemenskap.

Tider för språkcafé
Onsdagar kl. 13-15, IOGT-NTO:s lokal
Onsdagar kl. 17-19, Silbodals församlingshem

Här kan du läsa mer om Svenska kyrkans internationella arbete.

Här är vi som arbetar med integration inom pastoratet

Jaklin Kasto

Integrationssamordnare