Nora bergslagsförsamling

Nora bergslagsförsamling Besöksadress: Prästgatan 1 B, 71331 NORA Postadress: Box 133, 71323 NORA Telefon: +46(587)84800 E-post till Nora bergslagsförsamling

Nora Bergslags Kyrkokör

Kören står för merparten av all gudstjänstmusik i kyrkorna. Utan kyrkokörerna skulle gudstjänsterna under kyrkoåret bli väldigt fattiga. Kören medverkar i första hand vid större helger. Påsk, Kristihimmelsfärd, Pingst Allahelgonnadagen, Advent och Jul.
Utöver detta framför vi varje år ett större musikaliskt verk. Vi har allsångs- konserter och visar oss i andra olika sammanhang.
Nora Bergslags Kyrkokör har blivit en kör sedan hösten 2007. Idag består kören av ca 40 talet sångare och det är stor spridning mellan åldrarna. Den yngste är 39 år och den äldste 82 år. Men lika kul har vi oavsett ålder.
Körerna sjunger en varierad repertoar med huvudvikten på kyrkoårets helger och sångerna blir därför mycket anpassad till gudstjänsten. Vi jobbar mycket med solister och andra musiker där vi ges möjlighet att bredda oss repertoarmässigt.
Vart tredje år planeras det för en resa. 2006 åkte vi till Ryssland och St. Petersburg. 2009 begav vi oss iväg till Italien. Rom, Florens, Pisa, Luca och Montecatini Nästa längre resa planeras till 2012.

Körerna övar en gång i veckan (torsdagar kl. 18.30).
För mer information eller om du vill börja sjunga i kören så kan du kontakta:
kyrkomusiker Björn Eckerrot på tfn 0587-122 29, 076-810 22 33.