Nora bergslagsförsamling

Nora bergslagsförsamling Besöksadress: Prästgatan 1 B, 71331 NORA Postadress: Box 133, 71323 NORA Telefon: +46(587)84800 E-post till Nora bergslagsförsamling

Hilda & George Jansson stipendiefond

Stiftelsen har som ändamål att utdela studie- och yrkesutbildningsstipendium till ungdomar som har anknytning till Vikersbygden, i första hand de som gått i Vikersbyarnas grundskola.

Ansökan om stipendium kan göras två gånger per år.
Våransökning skall vara inlämnad senast 28 februari och höstansökan skall vara inlämnad senast 30 september till Nora bergslagsförsamling.

Studieintyg skall alltid skickas in tillsammans med ansökan.

Ansökan skickas till:
Hilda och George Janssons stipendiefond
Nora bergslagsförsamling
713 23 Nora

Mer upplysningar lämnas av:
kyrkoherde Britta Landin
tfn 0587-848 02
Britta Landin

"Stiftelsen skall förvaltas av en präst som utses av kyrkorådet i Nora bergslagsförsamling. Avkastningen av fonden skall årligen utdelas såsom stipendier för studier eller yrkesutbildning till medellösa, begåvade och välartade ynglingar eller flickor, som varit elever i grundskolor i den del av Nora bergslagsförsamling som tidigare utgjordes av Vikers församling eller under sin grundskoletid varit stadigvarande bosatt i den del av Nora bergslagsförsamling som tidigare utgjorde Vikers församling"