Vi söker en präst med inriktning mot de äldre i församlingen

Njurunda församling ligger i södra Norrland och är en del av Härnösands stift. Församlingen har idag ca 30 anställda. Vi jobbar alla med olika delar inom församlingen så som barn- och ungdomsgrupper, äldre, diakoni, gudstjänster och musik, administration, kyrkogårdsförvaltning med mera.

Vi söker dig som vill göra skillnad för de äldre i vår församling och som vill vara del av vår gemenskap. Våra gudstjänster är värdefulla för våra församlingsmedlemmar och vi har en stor variation av dessa. Ditt arbete kommer främst att rikta in sig mot våra äldre men självfallet innebär tjänsten att man tar sig an de uppgifter som kommer med komministeryrket såsom att möta människor i livets alla skeenden samt hålla förrättningar, gudstjänster med mer.

I Njurunda församling håller vi de flesta gudstjänster i Njurunda kyrka, Svartviks kyrka samt Galtströms kapell som är populär för bröllop och dop under sommaren. Vi har också friluftsgudstjänster.

Njurunda församling ligger ca 15 minuters bilfärd söder om Sundsvall och är omgiven av vacker norrländsk natur med nära till hav och skog. Samtidigt som församlingen ligger nära staden Sundsvall med restauranger, uteliv och shopping.

Varmt välkommen men din anmälan, skicka den till:
njurunda.forsamling@svenskakyrkan.se

Skicka in din anmälan senast den 28/2

För mer information om tjänsten kontakta kyrkoherde Bruce Bringerud: