Njurunda församling söker präst

tjänsten är 100% tillsvidare

Njurunda församling ligger i södra Norrland och är en del av Härnösands stift. Församlingen har idag strax under 30 anställda. Vi jobbar alla med olika delar inom församlingen så som barn- och ungdomsgrupper, äldre, diakoni, gudstjänster och musik, administration, kyrkogårdsförvaltning med mera.

Vi söker dig som har en passion för ditt arbete och som inte är rädd för att ta sig an utmaningar, du ska även vara driven i ditt jobb och vilja vara en del i vår gemenskap. Våra gudstjänster är värdefulla för våra församlingsmedlemmar och vi har en stor variation av dessa, både i våra kyrkor men även utomhus. 
Du kommer att möta människor i livets alla skeenden under ditt arbete och du kommer även ha utrymme till att forma arbetsuppgifter efter det just du brinner för. 

Församlingen har tre nyrenoverade kyrkor med tre olika karaktärer, ett gravkapell samt två kyrksalar där gudstjänster också firas. Dessutom finns Församlingsgården mitt i Njurundabommen med pastorsexpedition, och Sockenstugan vid Njurunda Kyrka som erbjuder möjlighet till olika sammankomster.

Njurunda församling ligger ca 15 minuters bilfärd söder om Sundsvall och är omgiven av vacker norrländsk natur med nära till hav och skog. Samtidigt som församlingen ligger nära staden Sundsvall med restauranger, uteliv och shopping.

Varmt välkommen men din anmälan, skicka den till:
njurunda.forsamling@svenskakyrkan.se

För mer information om tjänsten kontakta kyrkoherde Bruce Bringerud: