Kontaktlista

Vi har upprättat en kontaktlista för att i första hand erbjuda våra äldre församlingsmedlemmar ett stöd och en hjälp om behov finns. Bara vetskapen om att det finns några som är beredda att hjälpa till skapar en trygghet.

Dom allra flesta av oss behöver inte hjälp. Många har redan sådant ordnat men- om och utifall- är det skönt att vi tillsammans kan erbjuda hjälp. Det är skälet till vår kontaktlista.

  • Hjälpen kan handla om att köpa matvaror eller varor från apoteket.

  • Hjälpen kan handla om att få prata med någon och på så sätt bryta isoleringen.

  • Hjälpen kan handla om att förmedla vidare en önskan om hjälp som kontaktpersonen inte själv kan bistå med.

Personerna på kontaktlistan skapar ett nätverk som träder i kraft nu när samhället inte finns där och när släkt och vänner är långt borta eller själva isolerade.

Personerna på kontaktlistan är vanliga församlingsmedlemmar som tackat ja till att vara till tjänst. Dom kan inte göra mer än de själv förmår och det finns inget krav på att de är ständigt anträffbara. Vi är tacksamma att dom på detta sätt är villiga att bidra.

Det är fint att vara varandras tjänare, det är just det vi ska vara i detta livet,  säger Jesus.

Du, som inte finns på listan, kan själv ringa till andra och bryta av ensamhet för din egen och andras skull. Låt oss hjälpas åt att ta oss igenom den här krisen.

 

Vill du få kontakt med någon på listan:

Ring: Kyrkoherde Pether Ström Broman, +1 347 741-9000 eller

maila: pether.strom-broman@svenskakyrkan.se

Ge mig ditt namn, var du bor och på vilket sätt du vill bli kontaktad, telefon eller mail, så förmedlar jag till någon på kontaktlistan.