Svenska kyrkan i New York Besöksadress: 5 East 48th Street, - New York, NY-10017, US Telefon: +1(212)8328443 E-post till Svenska kyrkan i New York

Volontär

Din insats behövs i kyrkan och du kan bidra på många sätt.

Det är vi tillsammans som gör en levande kyrka och församling.
Svenska kyrkans verksamhet byggs till stor del upp av anställda och av kyrkoråd. Men, för att vara en levande församling och för att kunna bedriva en innehållsrik verksamhet behövs församlingsmedlemmars engagemang och hjälp av frivilliga!

Vi är mycket glada över alla de frivilliga som ger av sin tid och kraft för att göra Svenska kyrkan i New York till den hon är.

Vill du hjälpa till med något i kyrkan, hör av dig till oss. (+1) 212 832 8443 eller till newyork@swedishchurch.net.

Förslag på volontäruppgifter

Kanelbullebakare
Blomsteransvarig
Assistent i barnverksamheten
Fotograf
Barnkyrkvärd
Cafévärd
Gudstjänstvärd
Skribent
Körsångare
Förbönsskrivare
Förtroendevald

Volontärer från Sverige

Regler för volontärarbete har ändrats i USA de senaste åren. För att vara volontär här kan man behöva ansöka om ett särskilt visum om det inte ingår i ens arbets- eller studentvisum. Turistvisum är inte tillräckligt för regelbundet organiserade volontärsysslor.

Är du intresserad av att vara volontär i New York kanske New York Cares www.newyorkcares.org kan vara ett intressant forum.

Svenska kyrkan i Sverige kan också lotsa dig vidare till olika volontärsprojekt utomlands. Klicka här för mer information