Kyrkoråd

Kyrkorådet är församlingens förtroendevalda.

Kyrkorådet har omsorg om församlingslivet och ansvarar för att församlingens grundläggande uppgift blir utförda. Uppgiften är att: fira gudstjänst, bedriva undervisning och utöva diakoni och mission, bland svenskar i nordöstra USA.

Kyrkorådets huvudsakliga uppgifter är också att förvalta församlingens finanser och tillgångar samt att överse underhåll och användande av församlingens fastighet.

Kyrkorådet 2018-2019

Hampus Thofte, ordförande
Anna Ahlin Marchi, sekreterare
Olof Olsson, kamrer
Jenny Greissle
Maria Bergenhem
Samuel Bergh
Yvette Lindström, vice ordförande
Tamara Castro Conteh, vice sekreterare
Pether Ström Broman, kyrkoherde, ex officio

Vill du också vara med i kyrkorådet?

Ta kontakt med Pether, kyrkoherde, för att få mer information om kyrkorådet och vad det innebär.