Foto: Hanna Wallenberg

Värmande överraskningar i Luleås busskurer

Nyhet Publicerad

Den närmaste veckan kommer flera Luleåbor att få en varm överraskning när de väntar på bussen.

I flera busskurer ligger handstickade halsdukar – kvarlämnade, men inte borttappade. Den som hittar en av halsdukarna uppmanas att ta med den hem. Bakom initiativet ligger Svenska kyrkan.

– Det är människor som engagerar sig i våra stickcaféer som har stickat de halsdukar som nu får värma frusna Luleåbor, berättar Richard Marklund, kyrkoherde i Nederluleå församling.

Svenska kyrkan hoppas att halsdukarna ska bli en positiv överraskning, som kanske kan bidra till att väcka tankar kring vad Luleåborna kan göra för att ta hand om varandra.

– Det blåser kallt både bildligt och bokstavligt talat i vårt samhälle, men det finns också många människor som står upp för medmänsklighet och värme. Vi vill starta hashtaggen #envarmarestad. Halsdukarna är en enkel påminnelse om att vi alla kan bidra till en varmare stad. Det är enkelt att göra något snällt för någon annan. Kanske behöver grannen hjälp med snöskottningen till vintern. Det kan vara att stå upp för det som är rätt och säga ifrån när klasskompisarna snackar skit om någon. Eller något så enkelt som ett uppmuntrande ord när man ser att någon behöver det som mest. Tillsammans gör vi skillnad, säger Richard.