Kyrkoherden har ordet

Öppenhet och värme är ledstjärnan.

Tommy Biwefors
Bild: Simon Gruvström

SENSOMMAR

Så sjunger sommaren på sista versen. Bladen på träd och buskar börjar skifta i gult, dagg på morgnarna. Sensommardagar med en känsla av mättnad. Årets frukt skall skördas. En ny årstid närmar sig.

Skolorna börjar på nytt, de flesta har återvänt efter semestrarna, nu är vi inne i den vanliga lunken igen. Skönt tycker säkert många.

Också i församlingen förbereder vi en ny termin. Inbjudningar till våra olika barn-och ungdomsgrupper, konfirmander och körsångare. Alltid lika spännande att se hur många som dyker upp.

Jag hoppas att sommaren har gett den vila, avkoppling och vederkvickelse som gör att vi har fått ett nytt sug efter ”att börja på nytt”. Jag hoppas också att ni fått nya sommarminnen att kunna se tillbaka på och hämta inspiration av.

Årets sommar har väl varit ”normal”, ömsom sol och ömsom regn. Men vi har ju september framför oss. För egen del hoppas jag att den blir fin eftersom jag då själv kommer att ha en efterlängtad semester.

Oavsett årstid så finns alltid kyrkan som är en mötesplats där vi får hämta kraft för vardagens uppgifter. Ett varierat utbud av gudstjänster möter oss. Ju fler vi är desto mer meningsfullt känns det. Vi behövs! Gud behöver oss! Med våra olika gåvor får vi finnas med för att göra Jesus känd, trodd och älskad av allt fler!

Välkomna!

Tommy, vik kyrkoherde