Lyssna

Barn och tonår

Upptäck roliga och utvecklande aktiviteter för barn och tonåringar som främjar tro, vänskap och glädje.

Konfirmation – mer än du tror!

När man är 14 år kanske man inte riktigt vet vad konfirmation handlar om. Kanske tänker man att det bara är långa stunder i kyrkan eller något man "måste" göra. Hugo Ek berättar om sin tid som konfirmand under 2024/2025.

Vänner, nya tankar och personlig utveckling

För många unga är konfirmationen en chans att ta del av något större. Både socialt, andligt och personligt. "Bara gör det. Det är kul, du får nya vänner och ett nytt sätt att tänka." Pernilla Abrahamsson berättar här om sin resa genom konfirmationstiden och hur det förändrat henne.

Riktlinjer för arbete med barn och unga

I Svenska kyrkans sammanhang ska barn och unga känna sig trygga, sedda och bekräftade oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder eller annat som påverkar livet. Inte heller socioekonomiska omständigheter ska hindra barn och unga från att kunna delta i aktiviteter i församlingen

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfagrupper

Vi träffas efter skoltid och pratar om livet, vad som är viktigt, vilka vi är, vad Gud har med allt att göra och vad den kristna tron handlar om. Vi upptäcker och lär oss tillsammans genom samtal, skapande, musik, vandringar och lek. Är Jägarkonfa något för dig kanske? Anmäl dig i dag!

Kyrkopedagogiska vandringar

Vi tror att dialog och delaktighet är väsentligt för att förmedla kunskap om kyrkan, dess symboler och konst – en del av den svenska kulturskatten som kyrkan bär. Genom kyrkopedagogiska vandringar, som erbjuds kommunens skolor, vill vi ge människor möjlighet att uppleva och lära känna kyrkorummet med alla sina sinnen, utan krav på förkunskap eller religiositet.

Dopminnesdag

Året efter dopet bjuds alla döpta in till ett tillfälle då man får komma och hämta sin pappersduva som hängdes upp i kyrkan vid dopet. Det ges också en minnesgåva.