Diakoni, samtal och stöd

Ordet diakoni betyder tjänst och innebär att vi omsätter Guds ord i handling och har omsorg om våra medmänniskor, där "varken tro eller ras eller namn sätter gränser", som vi sjunger i Sv Ps 97.

Varje kristen har som uppgift att möta människor med kärlek och omsorg, och många engagerar sig ideellt i församlingens sociala arbete. Präster och diakoniarbetare tar ett särskilt ansvar för att stötta människor som har det svårt. Dessa yrkesgrupper arbetar naturligtvis under tystnadsplikt. Diakoni kan vara:
  • Enskilda samtal
  • Besök i hemmen eller på sjukhus
  • Själavård och förbön
  • Gemenskapsgrupper; Öppen gemenskap
  • Utflykter
Vill du hjälpa till som ideell medarbetare är du välkommen att ta kontakt med Maria Karlsson tel 0392-130 06.
Väntjänsten
I Mullsjö finns också ett ideellt och ekumeniskt samarbete kallat Väntjänsten. Det är kyrkorna i Mullsjö, kommunen, Röda Korset, SPF och PRO som samarbetar för att hjälpa och dela gemenskap via kontaktpersoner.
Läs mer om Väntjänsten.