Vuxna i Stensjön

Här hittar du verksamhet för vuxna som finns i Stensjöns församling

En vandring genom bibeln. Bibelskola våren och hösten 2020. Måndagar kl 18.30-20.30 i Fågelbergskyrkan. Föreläsningarna går att lyssna på i efterhand via webbsidan "Söndag hela veckan"

Bibelskola Den stora berättelsen

Fågelbergskyrkan, Torsdagar kl 12-14. Lunch och program. Ingen anmälan.

Fågelbergsträffen

Fågelbergskyrkan, Torsdagar kl 12-14. Lunch och program. Ingen anmälan.

Den 1-10 augusti åker ungdomar från Mölndal och Askim med buss till klostret Taizé i Frankrike. Anmälan senast 1 maj.

Följ med till Taizé!

Fågelbergskyrkan. Onsdag kl 15:00-16:30

Kör är Hälsa Våga sjunga-kör

Fågelbergskyrkan. Onsdag kl 15:00-16:30

Mansgruppen är en samtalsgrupp för män i alla åldrar baserad på samtalsmetodiken VuxenDialog. Vi träffas varannan onsdag, jämna veckor, kl 19.15 i Glasbergsskolan.

Mansgruppen i Stensjön

Tisdagar kl 18:30 i Stensjökyrkan. Vi samlas enkelt kring fika och egna ”livsnära berättelser”!

Samtalsgrupp för kvinnor

Brostugan Gunnebo Bro

Sommarkyrka vid Brostugan vid Gunnebo

Christina Halls väg, Gunnebo. Varje tisdag i juli kl 18:00-20.00 är det musikkafe. Varje måndag, onsdag och torsdag kl 14-17 v 27-33 är det öppen sommarkyrka. Onsdagar juni, juli, augusti är det veckomässa 18:30 Meditativ vandring kl 17:30.

Solbelyst skylt "Stensjökyrkan"

Stensjöträffen

Stensjökyrkan, Onsdagar kl 12-14. Lunch och program. Ingen anmälan.

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna? Vi träffas varannan söndag kl 13:00. Under våren 2020 försöker vi ses ute pga Coronasmittan. Kontakta Solveig (se nedan) för att få information om varje gång.

Unga vuxna

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

Stöd & Omsorg

Gå en kurs för livet eller delta i enkla livsnära samtal! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder bibelkurser och samtalsgrupper för olika skeden av livet.

Studier & Samtal

Tycker du om att handarbeta och måla eller kanske ordna insamlingar och basarer? Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för tillfälliga eller regelbundna grupper som vill skapa tillsammans.

Skapande & Kreativitet

Matvaror

Samarbete med Solikyl

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Solikyl. Utdelning sker endast till boende i Mölndal. Du måste ha anmält dig till diakonerna och du behöver visa upp en id-handling för att få mat på fredagarna. Anmälan sker på onsdagar under diakonernas drop-in mottagning.

Heliga danser är ofta koreograferade danser, det vill säga danser som kan beskrivas i ord och bild, fasta steg och rörelser och som lärs ut av en ledare. Man använder då givna steg, håller oftast varandra i händerna i olika fattningar och utgår från cirkeln som ibland bryts och blir till slingor och spiraler.
Det finns många olika dansformer, enkla rörelser eller komplicerade steg till nutida eller dåtida musik. Danserna är för det mesta ganska enkla tekniskt sätt och dansstegen är sammansatta i korta sekvenser som upprepas om och om igen. Dansen är en tyst gemenskap och en ordlös bön. Den är ofta av meditativ karaktär. Heliga danser är ingen uppvisningsdans utan en gemensam dans där det viktiga är att alla kan vara med.

PREP-kurs

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. För dig som lever i en parrelation finns nu möjlighet att gå PREP-kurs i Mölndal. Anmälan.

Fässbergs församlingshem stora salen

Mötas & Umgås

Gubbfrukost, soppluncher och kvällsmat! Att träffas och fika eller äta tillsammans är ett bra sätt att finna gemenskap. Här kan du läsa mer om var, när och hur.

Föreläsningar och debatter, filmvisning och bibelgrupper. Kom en enstaka gång eller på alla träffar. Svenska kyrkan Mölndal och erbjuder mycket för dig som är kulturintresserad och vill lära dig något nytt!

Kultur & Föreläsning

Rörelse och vila, långpromenader och inre resor. Med Svenska kyrkan Mölndal finner du vägar för både kropp och själ.

Kropp & Själ

För dig med tonåringar.

Förälder mitt i livet

För dig med tonåringar.