Vuxna i Stensjön

Här hittar du verksamhet för vuxna som finns i Stensjöns församling

Aposteln Paulus mamma säger till Paulus: När du är klar med dina brev till Romarna, Krinterna, Efesierna, kan du väl göra din mamma glad? Skriv till en flicka!

Bibelskola Den stora berättelsen fortsätter

En fortsatt vandring genom bibeln. Bibelskola hösten 2021. Temat är Paulus brev.

Fågelbergsträffen

Andakt och smörgåslunch, torsdagar kl 12 i Fågelbergskyrkan, Östra Falkgatan 9.

Intro - Introduktionskurs i kristen tro

Hör av dig om du är intresserad av att gå en kurs. Vi startar en kurs när vi fått en tillräckligt stor grupp.

Kör är Hälsa Våga sjunga-kör

Fågelbergskyrkan. Onsdag kl 15:00-16:30

Mansgruppen i Stensjön

Mansgruppen är en samtalsgrupp för män i alla åldrar baserad på samtalsmetodiken VuxenDialog. Vi träffas varannan onsdag, jämna veckor, kl 19.15 i Glasbergsskolan.

Mässa med miniretreat

Fågelbergskyrkan, Östra Falkgatan 9, Vissa söndagar mellan kl 16-19.

Samtalsgrupp för kvinnor

Tisdagar kl 18:30 i Stensjökyrkan. Vi samlas enkelt kring fika och egna ”livsnära berättelser”. Vi följer lagar och restriktioner som gäller under pandemin. Vid frågor kontakta Solveig.

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo

John Halls väg, Gunnebo. Sommaren 2021 är det verksamhet för barn och ungdomar vid Brostugan. För ungdomar ålder 8-13 år på tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 10.00 – 13.00, 6 juli - 29 juli. (v 27-30). För ungdomar ålder 13-19-åringar på tisdagar och torsdagar kl 15.00 – 17.00, Onsdagar kl 19.00-21.00 (Onsdagar samling vid Fässbergs församlingshem). 6 juli- 29 juli. (v 27-30). Läs mer här!

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo för 13-19-åringar

John Halls väg, Gunnebo. För ungdomar ålder 13-19-åringar på tisdagar och torsdagar kl 15.00 – 17.00, Onsdagar kl 19:00-21:00 (Onsdagar samling vid Fässbergs församlingshem). 6 juli- 29 juli. (v 27-30)

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo för 8-13-åringar

John Halls väg, Gunnebo. För ungdomar ålder 8-13 år på tisdagar, onsdagar och torsdagar kl 10.00 – 13.00, 6 juli - 29 juli. (v 27-30)

Stensjöträffen

Andakt och smörgåslunch, onsdagar kl 12-14 i Stensjökyrkan, Gunnebogatan 18.

Öppna luckan i Kållered

Torsdagar kl 11-13 1 juli-19 augusti är det öppen lucka i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Om vädret tillåter träffas vi utanför lokalen för gemenskap, fika och sång/andakt.

Unga vuxna

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna? Vi träffas varannan söndag. Under våren 2021 sker det via Zoom.

Stöd & Omsorg

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

Studier & Samtal

Gå en kurs för livet eller delta i enkla livsnära samtal! Svenska kyrkan Mölndal erbjuder bibelkurser och samtalsgrupper för olika skeden av livet.

Stensjöträffen

Andakt och smörgåslunch, onsdagar kl 12-14 i Stensjökyrkan, Gunnebogatan 18.

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo för 8-13-åringar

Sommarkyrka vid Brostugan, Gunnebo för 13-19-åringar

Skapande & Kreativitet

Tycker du om att handarbeta och måla eller kanske ordna insamlingar och basarer? Svenska kyrkan Mölndal erbjuder mötesplatser för tillfälliga eller regelbundna grupper som vill skapa tillsammans.

Göteborgs kyrkliga stadsmissions buss levererar mat till Fässbergs försalingshem.

Samarbete med Stadsmissionen

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Stadsmissionens matutdelningar.

Matvaror

Samarbete med Solikyl

Svenska kyrkan Mölndal samarbetar med Solikyl. Det går att hämta mat i märkta kyl/frysskåp i Fässbergs församlingshem måndagar, onsdag och torsdagar. Öppet 9-12, 13-15. Övriga dagar pågår annan verksamhet!

Ljus bortom det mörka

Retreat hos Svenska kyrkan Mölndal

En retreat är en tid för stillhet och andrum. Du behöver inte ha varit på ett retreat tidigare för att kunna delta. Alla är välkomna. Nedan finner du alla kommande retreats hos Svenska kyrkan Mölndal (Fässberg, Kållered, Stensjön).

PREP-kurs

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. För dig som lever i en parrelation finns nu möjlighet att gå PREP-kurs i Mölndal. Anmälan.

Här hittar du aktuellt och på gång