Foto: Gustaf Hellsing

Unga vuxna

Apelgårdens kyrka

Familjegudstjänst i Apelgården 4 september

Gudstjänst med barn och vuxna i Apelgårdens kyrka, söndag 4 september kl 11-12.15. Med bibelutdelning.

En man i röd sotarmössa fikar utomhus.

PILGRIMSVANDRING med Lindome församling

9 oktober 2022 kl 12.30 Från Lindome kyrka. Åter vid Lindome kyrka vid 16.00.

Löv i alla höstens färger ligger i en vattenpöl.

Retreat i Fågelbergskyrkan 17 september Pilgrimstema

Dagretreat i Fågelbergskyrkan. Lördag 17 september ca kl 9:00-18:00. Pilgrimstema. Anmälan. Pilgrimsvandring från Kållereds kyrka till Fågelbergskyrkan.

En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Retreat i Fågelbergskyrkan 10 december

Dagretreat i Fågelbergskyrkan. Lördag 10 december ca kl 9:00-18:00. Anmälan.

Passionsblomma tecknad

Mässa med miniretreat

Fågelbergskyrkan, Östra Falkgatan 9, Vissa söndagar mellan kl 16-19.

Fågelbergskyrkan

”När jag är i tystnad hör och ser jag mig själv”

Mölndals-Posten skriver om retreaten 8 maj 2021.

Solen lyser igenom ett buskage.

Retreat och pilgrim hos Svenska kyrkan Mölndal

En retreat är en tid för stillhet och andrum. Du behöver inte ha varit på ett retreat tidigare för att kunna delta. Alla är välkomna. Nedan finner du alla kommande retreats hos Svenska kyrkan Mölndal (Fässberg, Kållered, Stensjön). Att pilgrimsvandra en kort eller längre sträcka är också en sorts retreat. Nedan hittar du alla tillfällen till pilgrimsvandringar hos Svenska kyrkan Mölndal.

Unga Vuxna-träffar

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna? Då kan du hänga med på Svenska kyrkan Mölndals Unga Vuxna-träffar!

Vi kommer dela tankar om livet och tron och be lite för varandra, och även under terminens gång få input om bön genom 24-7 och Alphas videoserie Bönekursensom vi diskuterar tillsammans. Där finns plats till olika erfarenheter och åsikter! Och där finns såklart också utrymme för förslag på andra saker vi kan göra tillsammans!

Några söndagar under terminen bjuds det även in till Miniretreater kl 16:00 i Fågelbergskyrkan, öppen för alla åldrar.  Ni som eventuellt vill stanna kvar på dessa efter UV-träffen är varmt välkomna. Där krävs ingen anmälan till Miniretreaterna.

Kan hända blir det även möjlighet för lite ”gött häng” andra kvällar under hösten. Vi återkommer i så fall om detta.

För mer info kontakta Solveig Fylling Nygaard på mejl: solveig.f.nygaard@svenskakyrkan.se eller tel: 0738520431.

Välkommen!

Vill du prata med någon?

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Intro - Introduktionskurs i kristen tro

Hör av dig om du är intresserad av att gå en kurs. Vi startar en kurs när vi fått en tillräckligt stor grupp.

Unga vuxna

Bibelskolan "Den stora berättelsen"

En vandring genom bibeln. Fågelbergskyrkan, måndagar kl 18.30-20.30. Hösten 2022 är temat Johannesevangeliet.

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.