Konfirmander läser Bibeln och slappar
Foto: Svenska kyrkan / IKON

Undervisning – fördjupad förståelse

Kunskap är aldrig något krav för tillhörigheten till Gud, men den kan fördjupa förmågan att se Guds handlande och möjligheter i sitt eget liv, andras och i världen.

I vår kyrka är undervisningen på ett särskilt sätt knuten till dopet, antingen som förberedelse eller som uppföljning. Svenska kyrkan Mölndal vill:

• Vara en lärande miljö för mänsklig och andlig utveckling i alla åldrar
  • Använda många olika pedagogiska modeller och metoder för att på bästa sätt möta människors olika behov och förutsättningar
  • Erbjuda många alternativ för konfirmationsundervisning
  • Ha en bred ungdomsverksamhet
  • Utveckla undervisning för vuxna

Olika grupper

Du är inbjuden till samtal om va som är viktigt på riktigt. Alpha.

Alpha

För alla som vill fundera kring livet och dess mening. Kvällskurs elva gånger, med start 9 mars. Anmälan. Eller onlinekurs på dagtid, med start 21 januari. Anmälan.

För alla som vill fundera kring livet och dess mening. Kurs elva gånger, med start 21 januari kl 13:00. Onlinekurs - Anmälan.

Alpha på dagtid online

Fässbergs församlingshem. Måndagar 18:00-20:00

Bibelgrupp Fässberg

Fässbergs församlingshem. Måndagar 18:00-20:00

En  fortsatt vandring genom bibeln. Bibelskola våren och hösten 2021. Just nu är bibelskolan endast digital och föreläsningarna går att lyssna på i efterhand via webbsidan "Söndag hela veckan".

Bibelskola Den stora berättelsen år två - endast digital

En fortsatt vandring genom bibeln. Bibelskola våren och hösten 2021. Just nu är bibelskolan endast digital och föreläsningarna går att lyssna på i efterhand via webbsidan "Söndag hela veckan".

Bibel med nyckel

Bibelstudier

Martin Lokrantz leder dig genom bibeln i korta filmer.

OBS! FULLBOKAD! Under vårterminen blir det filmklubb i Fässbergs församlingshem. Tisdagarna 19 januari, 2 februari, 2 mars och 16 mars kl 18-21 är du välkommen att med filmens hjälp mötas och samtala om livet. Anmälan.

Filmklubb - Fässberg

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.

Hör av dig om du är intresserad av att gå en kurs. Vi startar en kurs när vi fått en tillräckligt stor grupp.

Intro - Introduktionskurs i kristen tro

Fässbergs kyrka, måndagar kl 09.00-09.30.

Kristen djupmeditation

Fässbergs kyrka, måndagar kl 09.00-09.30.

Verksamheten är inställd till vidare.
Onsdagar kl 13 på Café Möllan

Livscafé Möllan

Verksamheten är inställd till vidare. Onsdagar kl 13 på Café Möllan

Livsstegen - ett andligt program i tolv steg för dig som vill personlig utveckling och existentiell hälsa.

Livsstegen

Kurs i Fässbergs församlingshem. Två grupper: tisdagar en gång i månaden kl 13:00-14:15 eller kl 14:30-15:45. Max 8 per grupp. Anmälan.

Låt Kristus ta gestalt i dig

Mansgruppen är en samtalsgrupp för män i alla åldrar baserad på samtalsmetodiken VuxenDialog. Vi träffas varannan onsdag, jämna veckor, kl 19.15 i Glasbergsskolan.

Mansgruppen i Stensjön

Filmosofi är inställt/pausat tillsvidare pga rådande restriktioner. Apelgårdens kyrka, Kållered. Söndageftermiddagar kl 14.30 - ca 18.00. För datum, se kalendern.

Pausad - Filmosofi i Apelgården

Tisdagar kl 18:30 i Stensjökyrkan. Vi samlas enkelt kring fika och egna ”livsnära berättelser”! Tills vidare under 2021 blir det tyvärr inga kvinnogruppsträffar på grund av rådande corona-restriktioner. Återkommer med mer info om resten av vårterminen när vi vet mer.

Samtalsgrupp för kvinnor

Verksamheten är inställd tills vidare.
Toltorpskyrkan torsdagar varannan vecka kl 15-17.30.

Samtalsgrupp Tro och liv

Verksamheten är inställd tills vidare. Toltorpskyrkan torsdagar varannan vecka kl 15-17.30.

Sitt dig till stillhet i en enkel meditation. Fässbergs kyrka, onsdagar kl 19:15-20:00

Tyst inre bön - meditation

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna? Vi träffas varannan söndag. Under våren 2021 sker det via Zoom.

Unga vuxna