Konfirmander läser Bibeln och slappar
Foto: Svenska kyrkan / IKON

Undervisning – fördjupad förståelse

Kunskap är aldrig något krav för tillhörigheten till Gud, men den kan fördjupa förmågan att se Guds handlande och möjligheter i sitt eget liv, andras och i världen.

I vår kyrka är undervisningen på ett särskilt sätt knuten till dopet, antingen som förberedelse eller som uppföljning. Svenska kyrkan Mölndal vill:

• Vara en lärande miljö för mänsklig och andlig utveckling i alla åldrar
  • Använda många olika pedagogiska modeller och metoder för att på bästa sätt möta människors olika behov och förutsättningar
  • Erbjuda många alternativ för konfirmationsundervisning
  • Ha en bred ungdomsverksamhet
  • Utveckla undervisning för vuxna

Olika grupper

Du är inbjuden till samtal om va som är viktigt på riktigt. Alpha.

Alpha

För alla som vill fundera kring livet och dess mening. Kvällskurs elva gånger. Anmälan.

Bibelgrupp Fässberg

Fässbergs församlingshem. Varannan måndag kl 18:30-21:00.

Bibelskolan "Den stora berättelsen"

En vandring genom bibeln. Fågelbergskyrkan, måndagar kl 18.30-20.30. Hösten 2022 är temat Johannesevangeliet.

En gammal nyckel ligger på en uppslagen bibel.

Bibelstudier

Martin Lokrantz leder dig genom bibeln i korta filmer.

Bokcirkel i Fässberg

Bokcirkel i Fässbergs församlingshem. Två grupper: tisdagar en gång i månaden kl 13 och kl 14:30. Anmälan.

En svenskkyrklig klassiker

En svenskkyrklig klassiker 2022

Kyrkans klassiker är så klart en blinkning till den etablerade svenska klassikern: det fysiska kraftprovet att under tolv månader genomföra Vasaloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan och Lidingöloppet. Även om det finns likheter mellan de båda klassikerna (målmedvetenhet, uthållighet och diplom) erbjuds den kyrkliga klassikern bara som gåva, inte som krav.

Utställningen Gränsland scen - Jesus predikar

Gränsland

I Krokslättskyrkan finns den prisbelönta konsthantverksutställningen Gränsland med scener ur både gamla och nya testamentet. Besök en guidad visning! Anpassade visningar för både barn, ungdomar och vuxna.

Intro - Introduktionskurs i kristen tro

Hör av dig om du är intresserad av att gå en kurs. Vi startar en kurs när vi fått en tillräckligt stor grupp.

Kristen djupmeditation

Fässbergs kyrka, måndagar kl 09.00-09.30.

Livsstegen

Livsstegen - ett andligt program i tolv steg för dig som vill personlig utveckling och existentiell hälsa.

Mansgruppen i Stensjön

Mansgruppen är en samtalsgrupp för män i alla åldrar baserad på samtalsmetodiken VuxenDialog. Vi träffas varannan onsdag, jämna veckor, kl 19.15 i Glasbergsskolan.

Samtalsgrupp för kvinnor

Onsdag (jämna veckor) klockan 19:00-21:00 i Stensjökyrkan. (reservation för ändringar). Vi samlas enkelt kring fika och egna ”livsnära berättelser”. Tidpunkten för kvinnogruppen är upplagd så att man skall kunna hinna vara med på veckomässan i Stensjökyrkan först, ifall man vill.

Samtalsgrupp Tro och liv

Toltorpskyrkan torsdagar varannan vecka kl 13-15.

Två kvinnor och en man sitter på små bönepallar med knäppta händer och slutna ögon.

Tyst inre bön - meditation

Sitt dig till stillhet i en enkel meditation. Fässbergs kyrka, onsdagar kl 19:15-20:00

Unga vuxna

Är du mellan 18 och 30 år och längtar efter en kristen gemenskap med andra unga vuxna?