Other languages with Google Translate

Thea vill återuppleva konfan

Läs om Thea som stannade kvar som ledare efter sin konfirmation.

Thea vill återuppleva konfan

I Svenska kyrkan Mölndal pågår rekryteringen av nästa års konfirmander för fullt. Alla som är födda 2005 inbjuds att konfirmeras under läsåret 2019/2020. En som tidigare konfirmerats är Thea som valt att hänga kvar i kyrkan som ung ledare.

Varför valde du att konfirmeras?

- Det är av flera orsaker. Båda mina föräldrar är konfirmerade och jag var nyfiken på vad det innebar och att få höra mer om kristen tro. Det var också flera kompisar som skulle konfirmera sig och då blev det en kul grej att göra ihop.

Vad var det som avgjorde vilken grupp du valde?

- Jag konfirmerades i en grupp som var ute och seglade på skuta. Jag gillar att upptäcka nya grejer och segling lät spännande. Jag såg det som ett äventyr!

Vad var det bästa på konfan?

- Gemenskapen! Det blev så bra sammanhållning och man kände sig trygg tillsammans med gruppen. Och så lägret förstås! Det var jättebra.

Hur maxar man sin konfa-erfarenhet på bästa sätt?

- Genom att vara med så mycket som möjligt och vara närvarande i stunden så att man inte missar något. Och ha så kul som möjligt!

Är kristna människor galna?

-  Ja, alla människor är mer eller mindre galna. Kristna kan vara extra galna, men det är kul att vara galen!

Om du fick chansen att göra om konfan, skulle du göra det?

- Ja, det var därför jag blev ung ledare! För att få uppleva det igen!

Text: Johanna Risenfors Lindmark

-----------------

Seglargruppen som Thea konfirmerades i finns inte längre kvar men har ersatts av en annan sommargrupp. Läs mer om den och våra andra grupper på www.svenskakyrkan.se/molndal/konfirmation