Foto: Carina Etander Rimborg

Musikskola

Svenska kyrkan Mölndal har en musikskola. Här finns information och möjlighet att anmäla sig.

Just nu är musikskolan fullbokad

(26 mars 2021) Just nu finns det inga lediga platser kvar i musikskolan. Om du gör en anmälan till musikskolan nu hamnar du på en reservlista. Har du frågor hör du av dig till Lo Bringeland.

Kyrkans musikskola i Mölndal

Kyrkans musikskola i Mölndal riktar sig till ungdomar från 9 år och uppåt som bor i Fässbergs, Kållereds eller Stensjöns församling.

Vi erbjuder

• Enskild undervisning i orgelspel (från 9 år) i alla församlingarna. (30 minuter långa).
  • Enskild undervisning i pianospel (från 9 år) i alla församlingarna. (30 minuter långa).

Terminskostnad: 500:-/termin (betalas via faktura)

Anmälan via formuläret nedan.

Har du frågor kontakta Lo Bringeland via
molndals.musikskola@svenskakyrkan.se

Anmälan till Musikskolan

Jag vill anmäla mig till följande (välj en)

Jag vill spela i följande församling (välj en)

Det är OK för mig att mitt barn finns med på bild i Svenska kyrkan Mölndals olika informationskanaler. (Webbsida/blogg/Facebook/Instagram/tryckta medier)

Kontakt vårdnadshavare

I och med denna anmälan till musikundervisningen godkänner jag terminsuppgiften som är förknippat med undervisningen. För att kunna genomföra och administrera ditt barns tid som musikstudent kommer vi att behandla era personuppgifter i våra system. Läs mer på: www.svenskakyrkan.se/molndal/personuppgiftshantering

ansvarig för musikskolan

Lo Bringeland

Musiker - Fässberg, Musiker - Kållered, Musiker - Stensjön

Mer om Lo Bringeland

Ansvarig för Svenska kyrkan Mölndals Musikskola. Körledare Barn och Unga i Fässbergs församling

En spännande resa

Många ser övande som avkoppling och en paus från vardagen, andra har tydliga mål att så småningom gå vidare utbildningar i kyrkomusik och bli t.ex. organist. Många gånger är det också en blandning av båda två.

Att vara kyrkomusiker är ett häftigt och kreativt arbete. Man får spela mycket, utvecklas som musiker ihop med sina kollegor. Man har körer och en naturlig roll i Högmässor, begravningar, bröllop etc. där musiken är en viktig del av helheten. Musikskatten är stor inom kyrkan och det finns en bredd av musikstilar: allt ifrån Klassisk musik så som pampiga orgelstycken av Bach till välskrivna och välklingande koraler till jazz och pop.

"Att lära sig spela och behärska ett instrument är också en del av en spännande resa i att lära känna sig själv.

Kyrkans musikskola i Mölndal erbjuder orgel och pianoundervisning.

I både orgel och pianoundervisning ingår att få verkyg att lära sig läsa noter och spela på gehör. Alla får prova på att lära sig improvisera, och även om man önskar: få möjlighet att utveckla sig i improvisation i olika stilar. Det finns också naturliga övningstillfällen på att spela upp för publik när man är redo.

Tidigare har vi t.ex. haft orgelhappenings med workshops under en dag som avslutats med gemensamma konserter.

Har du gått i tankarna att orgel verkar vara ett häftigt instrument som du vill prova? Då har du tänkt helt rätt! Kyrkorgeln är världens största instrument som innehåller en hel orkester som bara du styr, visst låter det häftigt! Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken! Det finns möjlighet att prova på en lektion innan man bestämmer sig.

Orgel och pianoundervisning är för åldrarna 9-20."

Musikskolan

Musikskolan startades efter en motion i kyrkofullmäktige. Tanken var att målgruppen främst är de barn och ungdomar som redan finns i församlingarnas verksamhet. Ansvarig för musikskolan arbetar därför nära församlingarnas musiker som är rekryterande till musikskolan, för att bjuda in musikintresserade barn och ungdomar så att de, individuellt och gemensamt, kan smittas av glädjen i att skapa musik till Guds större ära. Vi riktar oss därför främst till barn, ungdomar och unga vuxna.

Målet för musikskolan

Målet med musikskolan är att fler ungdomar i Mölndal ska bli aktiva kyrkomusiker.