Foto: Karin Rosander

Musikskola

Svenska kyrkan Mölndal har Kyrkans musikskola. Här finns information och möjlighet att anmäla sig. OBS! Musikskolan har för närvarande fullt i samtliga församlingar.

OBS! musikskolan är tyvärr fullbokad i samtliga församlingar ht 2021 och våren 2022.

Det kan finnas möjlighet att ställa sig i kö. Kontakta Lo Bringeland.

Kyrkans musikskola i Mölndal

Kyrkans musikskola i Mölndal riktar sig till ungdomar från 9 år och uppåt som bor i Fässbergs, Kållereds eller Stensjöns församling.

Vi erbjuder

• Enskild undervisning i orgelspel (från 9 år) i alla församlingarna. (30 minuter långa).
  • Enskild undervisning i pianospel (från 9 år) i alla församlingarna. (30 minuter långa).

Terminskostnad: 500:-/termin (betalas via faktura)

Anmälan via formuläret. Har du frågor kontakta Lo Bringeland via

molndals.musikskola@svenskakyrkan.se

ansvarig för musikskolan

Lo Bringeland

Musiker - Fässberg, Musiker - Kållered, Musiker - Stensjön

Mer om Lo Bringeland

Ansvarig för Svenska kyrkan Mölndals Musikskola. Körledare Barn och Unga i Fässbergs församling

En spännande resa

Många ser övande som avkoppling och en paus från vardagen, andra har tydliga mål att så småningom gå vidare utbildningar i kyrkomusik och bli t.ex. organist. Många gånger är det också en blandning av båda två.

Att vara kyrkomusiker är ett häftigt och kreativt arbete. Man får spela mycket, utvecklas som musiker ihop med sina kollegor. Man har körer och en naturlig roll i Högmässor, begravningar, bröllop etc. där musiken är en viktig del av helheten. Musikskatten är stor inom kyrkan och det finns en bredd av musikstilar: allt ifrån Klassisk musik så som pampiga orgelstycken av Bach till välskrivna och välklingande koraler till jazz och pop.

"Att lära sig spela och behärska ett instrument är också en del av en spännande resa i att lära känna sig själv.

Kyrkans musikskola i Mölndal erbjuder orgel och pianoundervisning.

I både orgel och pianoundervisning ingår att få verkyg att lära sig läsa noter och spela på gehör. Alla får prova på att lära sig improvisera, och även om man önskar: få möjlighet att utveckla sig i improvisation i olika stilar. Det finns också naturliga övningstillfällen på att spela upp för publik när man är redo.

Tidigare har vi t.ex. haft orgelhappenings med workshops under en dag som avslutats med gemensamma konserter.

Har du gått i tankarna att orgel verkar vara ett häftigt instrument som du vill prova? Då har du tänkt helt rätt! Kyrkorgeln är världens största instrument som innehåller en hel orkester som bara du styr, visst låter det häftigt! Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken! Det finns möjlighet att prova på en lektion innan man bestämmer sig.

Orgel och pianoundervisning är för åldrarna 9-20."

Musikskolan

Musikskolan startades efter en motion i kyrkofullmäktige.

Efter två års projekt med uppstart så övergår musikskolan från hösten 2022 i den ordinarie verksamheten i de tre församlingarna.

Målgruppenär främst är de barn och ungdomar som redan finns i församlingarnas verksamhet. Församlingarnas musiker är rekryterande till musikskolan, för att bjuda in musikintresserade barn och ungdomar så att de, individuellt och gemensamt, kan smittas av glädjen i att skapa musik till Guds större ära. Vi riktar oss därför främst till barn, ungdomar och unga vuxna.

Målet för musikskolan

Målet med musikskolan är att fler ungdomar i Mölndal ska bli aktiva kyrkomusiker.