Foto: Paula Jessen Andrée

Gudstjänster i Stensjön

Här hittar du kalendern med information om gudstjänsterna i Stensjöns församling. Varmt välkommen.

I Stensjöns församling firas gudstjänst, varje söndag kl 10 i Stensjökyrkan. Det går att lyssna på predikningarna i efterhand via söndaghelaveckan.se

(sök på Svenska kyrkan Mölndal på Söndaghelaveckan.se om du inte hittar direkt).

De flesta söndagar firas det också gudstjänst i Fågelbergskyrkan kl 16.

Aktuella uppgifter ser du i kalendern nedan.

Välkommen!

Messy Church i Fågelbergskyrkan 16 oktober

Söndag 16 oktober kl 16 i Fågelbergskyrkan. Gudstjänst för alla åldrar, anpassad för barn.

Late Night Church i Fågelbergskyrkan 21 oktober

Fredag 21 oktober kl 19-23 i Fågelbergskyrkan. Late Night Church med gudstjänst, lovsång och efterhäng.

Minnesgudstjänst i Kikås kapell

Minnesgudstjänst med meditativ musik i allhelgonatid. Lördag 5 november kl 18 i Kikås kapell, Mölndal

Late Night Church i Fågelbergskyrkan 18 november

Fredag 18 november kl 19-23 i Fågelbergskyrkan. Late Night Church med gudstjänst, lovsång och efterhäng.

Late Night Church i Fågelbergskyrkan 25 november

Fredag 25 november kl 19-23 i Fågelbergskyrkan. Late Night Church med gudstjänst, lovsång och efterhäng.

Late Night Church i Fågelbergskyrkan 16 december

Fredag 16 december kl 19-23 i Fågelbergskyrkan. Late Night Church med gudstjänst, lovsång och efterhäng.

Konsert med Mölndals Kammarkör 10 oktober

Konsert med Mölndals Kammarkör måndag den 10 oktober kl 19:30 i Stensjökyrkan

Musik i Fågelbergskyrkan 15 oktober Edith Piaf

Fågelbergskyrkan lördag 15 oktober kl 16.00. Sånger från Edith Piafs repertoar.

Temakväll 25 oktober 2022 ”Att berätta med musik”.

Temakväll: Temakväll i Stensjökyrkan med Sveinung Nygaard "Att berätta med musik". Tisdag 25 oktober kl 18:30. Stensjökyrkan.

Minnesgudstjänst i Kikås kapell

Fågelbergskyrkan

Fågelbergskyrkan ca 50 personer. I anslutning till kyrksalen finns ett kyrktorg med sittplatser för cirka 30-40 personer. Adress: Östra Falkgatan 9, Mölndal

Stensjökyrkan

Kyrkan rymmer ca 175 personer. Bredvid kyrksalen och i bottenvåningen finns flera samlingssalar. Högmässa med söndagsskola kl 10 på söndagar. Mässa onsdagar kl 18.30. Adress: Gunnebogatan 18, Mölndal

Kollekt genom swish

Alla församlingarna har olika swish-konto för kollekterna. Du hittar alla uppgifter här.

Här kan du delta digitalt och ta del av nyheter.

I Facebook-flödet här under kan du hitta och ta del av nyheter från Stensjöns församling hemifrån.

Du behöver inte logga in. Använd pilarna eller scrolla i den grå listen till höger i Facebook-rutan här nedanför så hittar du rätt.

Du kan förstora Facebook-fönstret genom att klicka på den blå ikonen med ett f till höger i inlägget.

Fragile - temamässa med text och musik av Sting

Fässbergs kyrka, söndag 20 november kl 18.00, Konsert med Peter Pop och Vokalgruppen Lilla V.

Drop-in dop, 29 oktober 2022

Välkommen till Drop-in dop samtidigt som det fantastiska konstverket Gaia hänger i kyrkan. Lördag 29 oktober 2022 kl 10-13 i Fässbergs kyrka.

Drop-in vigsel 22 oktober under Gaia

Drop-in vigsel i Fässbergs kyrka, Terrakottagatan 3B, Mölndal, lördag 22 oktober 2022 kl 20:00-02:00 under konstverket Gaia. Föranmälan behöver göras. Läs mer här.

Någon läser ur en bibel och följer texten med fingret.

Psaltaren 31

Bibelsällskapet i Ukraina har under kriget börjat be psalm 31 i Psaltaren varje dag. Initiativet har spritt sig i Ukraina och i Europa. Nu uppmuntrar Svenska bibelsällskapet till läsning av psalmen, dagligen klockan 16.00, samtidigt som den bes i Ukraina. Tryck här och hitta hela texten>>

Vår tro

Här hittar du centrala texter och länkar till vad som är den kristna tron. Här finns också länkar till studiegrupper i kristen tro.

Lyssna på föreläsningar och läs predikningar

Missade du gudstjänsten i söndags? Här kan du läsa predikan. Du hittar också inspelningar av några av våra senaste föreläsningar.

Välkommen till veckomässa!

En stunds återhämtning och stillhet i vardagen. Veckomässa firas varje onsdag kl 18.30 i Stensjökyrkan och i Fässbergs kyrka, samt varannan torsdag kl 18.00 i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Vissa söndagar firas även Taize-mässa och Ökenmässa. Se kalendern för aktuell info.

Leva vidare-grupp

Varje termin erbjuder Svenska kyrkan Mölndal en Leva vidare-grupp för dig som har förlorat en närstående. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Kollekt genom swish

En dag om sorg

Lördag 22 oktober 2022 i Apelgårdens kyrka. Anmälan senast 14 oktober. Ingen avgift. Drop-infika 9.30. 10.00-14.30

Dop helt enkelt

Varje år genomför Svenska kyrkan Mölndal Dop - helt enkelt. Ett sätt att bli döpt, eller döpa sina barn utan att behöva bekymra sig för kalas och annat. Se kalendern för aktuellt datum eller ring kansliet 031 761 93 00.

Någon filmar med mobiltelefonen en kvinna som spelar orgel.

Digitala gudstjänster

Här hittar du länkar till gudstjänster hos Svenska kyrkan Mölndal samt andra länkar för att fira där du är.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Bönevandring i Mölndal

Brinner du för bön och gemenskap mellan kristna från olika församlingar? Inför varje bönevandring tar vi gärna emot böneämnen som berör Mölndal och de som bor och arbetar där. Här hittar du information om kommande bönevandringar.

Oblat

Biskopsbrev om nattvarden

22 januari 2020 kom Biskoparnas brev om nattvarden. Du kan läsa det här.