Foto: Paula Jessen Andrée

Gudstjänster i Stensjön

Här hittar du kalendern med information om gudstjänsterna i Stensjöns församling. Varmt välkommen.

I Stensjöns församling firas gudstjänst, varje söndag kl 10 i Stensjökyrkan. Det går att lyssna på predikningarna i efterhand via söndaghelaveckan.se

(sök på Svenska kyrkan Mölndal på Söndaghelaveckan.se om du inte hittar direkt).

De flesta söndagar firas det också gudstjänst i Fågelbergskyrkan kl 16.

Aktuella uppgifter ser du i kalendern nedan.

Välkommen!

Anna Sophia Bonde tas emot 28 augusti

28 augusti kl 10 välkomnas Anna Sophia Bonde som församlingsherde i Stensjön församling.

Messy Church i Fågelbergskyrkan 18 september

Söndag 18 september kl 16 i Fågelbergskyrkan. Gudstjänst för alla åldrar, anpassad för barn.

Grenverk på ett höstträd utan löv i motljus.

Musik i Fågelbergskyrkan 3 september "Sommarvind"

Fågelbergskyrkan lördag 3 september kl 16.00. En berättelse om förståelse och förlåtelse, om hur öden flätas samman över tid och rum och om hur människovärdet ryms bortom yttre skeenden.

Musikgudstjänst: Trio Klavira 11 september

Söndag 11 september kl 18 i Stensjökyrkan. Trio Klavira. Musik av Mozart, Bruch m.fl. Karin Jansson, klarinett. Märta Mofjell, viola. Maria Weejs, piano.

Musik i Fågelbergskyrkan 15 oktober Edith Piaf

Fågelbergskyrkan lördag 15 oktober kl 16.00. Sånger från Edith Piafs repertoar.

Fågelbergskyrkan

Fågelbergskyrkan ca 50 personer. I anslutning till kyrksalen finns ett kyrktorg med sittplatser för cirka 30-40 personer. Adress: Östra Falkgatan 9, Mölndal

Stensjökyrkan

Kyrkan rymmer ca 175 personer. Bredvid kyrksalen och i bottenvåningen finns flera samlingssalar. Högmässa med söndagsskola kl 10 på söndagar. Mässa onsdagar kl 18.30. Adress: Gunnebogatan 18, Mölndal

Kollekt genom swish

Alla församlingarna har olika swish-konto för kollekterna. Du hittar alla uppgifter här.

Här kan du delta digitalt och ta del av nyheter.

I Facebook-flödet här under kan du hitta och ta del av nyheter från Stensjöns församling hemifrån.

Du behöver inte logga in. Använd pilarna eller scrolla i den grå listen till höger i Facebook-rutan här nedanför så hittar du rätt.

Du kan förstora Facebook-fönstret genom att klicka på den blå ikonen med ett f till höger i inlägget.

Vi firar dop helt enkelt 29 oktober 2022

Vi bjuder in dig som vill döpa ditt barn till drop-in-dop Dop helt enkelt. Samtidigt som det fantastiska konstverket Gaia finns i kyrkan är det möjligt till dop. Lördag 29 oktober 2022 kl 10-13 i Fässbergs kyrka.

Fader Lucian 25 september till Fässberg

Fader Lucian leder Franciskanerbrödernas sociala arbete i staden Roman i nordöstra Rumänen och besöker den 25 september Fässbergs kyrka 12.30-13.15.

Drop-in vigsel 22 oktober under Gaia

Drop-in vigsel i Fässbergs kyrka, Terrakottagatan 3B, Mölndal, lördag 22 oktober 2022 kl 20:00-02:00 under konstverket Gaia. Föranmälan behöver göras. Läs mer här.

Någon läser ur en bibel och följer texten med fingret.

Psaltaren 31

Bibelsällskapet i Ukraina har under kriget börjat be psalm 31 i Psaltaren varje dag. Initiativet har spritt sig i Ukraina och i Europa. Nu uppmuntrar Svenska bibelsällskapet till läsning av psalmen, dagligen klockan 16.00, samtidigt som den bes i Ukraina. Tryck här och hitta hela texten>>

Vår tro

Här hittar du centrala texter och länkar till vad som är den kristna tron. Här finns också länkar till studiegrupper i kristen tro.

Lyssna på föreläsningar och läs predikningar

Missade du gudstjänsten i söndags? Här kan du läsa predikan. Du hittar också inspelningar av några av våra senaste föreläsningar.

Välkommen till veckomässa!

En stunds återhämtning och stillhet i vardagen. Veckomässa firas varje onsdag kl 18.30 i Stensjökyrkan och i Fässbergs kyrka, samt varannan torsdag kl 18.00 i Matildasalen, Kållereds församlingshem. Vissa söndagar firas även Taize-mässa och Ökenmässa. Se kalendern för aktuell info.

Leva vidare-grupp

Varje termin erbjuder Svenska kyrkan Mölndal en Leva vidare-grupp för dig som har förlorat en närstående. Hör gärna av dig om du vill veta mer.

Kollekt genom swish

En dag om sorg

Lördag 22 oktober 2022 i Apelgårdens kyrka. Anmälan senast 14 oktober. Ingen avgift.

Dop helt enkelt

Varje år genomför Svenska kyrkan Mölndal Dop - helt enkelt. Ett sätt att bli döpt, eller döpa sina barn utan att behöva bekymra sig för kalas och annat. Se kalendern för aktuellt datum eller ring kansliet 031 761 93 00.

Någon filmar med mobiltelefonen en kvinna som spelar orgel.

Digitala gudstjänster

Här hittar du länkar till gudstjänster hos Svenska kyrkan Mölndal samt andra länkar för att fira där du är.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Bönevandring i Mölndal

Brinner du för bön och gemenskap mellan kristna från olika församlingar? Inför varje bönevandring tar vi gärna emot böneämnen som berör Mölndal och de som bor och arbetar där. Här hittar du information om kommande bönevandringar.

Oblat

Biskopsbrev om nattvarden

22 januari 2020 kom Biskoparnas brev om nattvarden. Du kan läsa det här.