Gravskötsel

Kyrkogårdsförvaltningen erbjuder flera olika skötselalternativ, där du får hjälp att hålla graven fin.

Här kan du beställa gravskötsel och läsa i vår folder om begravningsverksamheten och skötselalternativen.

Ladda ner foldern (pdf, låg upplösning)>>

Här kan du läsa foldern via issuu direkt på din dator eller din telefon Tryck här>>

Om du vill ha en folder, kan du komma till expeditionen eller ring så skickar vi.

Kyrkogårdsförvaltningen Mölndal

Kyrkogårdsförvaltning, Begravningsverksamhet

Mer om Kyrkogårdsförvaltningen Mölndal

Telefontid: mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12. Besök (mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12): Terrakottagatan 3B, 43142 Mölndal. Faktureringsadress: Fack 77800936, Box 15018, 75015 Uppsala. Organisationsnr: 252003-0202.

Under allhelgonahelgen händer mycket på och runt våra vackra kyrkogårdar. Här kan du hitta information.

Allhelgonahelgen

På kyrkogårdarna i Mölndal finns redskap som är anpassade för barn. Låt barnen vara med och göra fint vid graven hos släkt och vänner.

Låt barnen hjälpa till vid graven

På vissa gravfält på Fässbergs och Kikås kyrkogård kommer planteringslådor att ersätta planteringarna för de som valt blått eller rött skötselpaket. Bytet startar under våren 2020  och kommer att fortgå under en längre tid.

Planteringslådor

På vissa gravfält på Fässbergs och Kikås kyrkogård kommer planteringslådor att ersätta planteringarna för de som valt blått eller rött skötselpaket. Bytet startar under våren 2020 och kommer att fortgå under en längre tid.

Det finns flera olika sätt att ha en begravning på. Och när många har svårt att komma resande till en begravning så finns det lösningar.

Begravning på olika sätt

Kikås kapell används i huvudsak som ceremonilokal vid begravningar och är öppet för gudstjänst i allhelgonatid. Adress: Kikås kyrkogård, Kikåsleden.

Kikås kapell

Vackert beläget vid Livereds begravningsplats (tidigare Kållereds södra begravningsplats). Det är byggt som ett religionsneutralt begravningskapell och används ibland som konsertlokal med fantastisk akustik. Adress: Högenvägen 1

Livereds kapell

Kållereds kyrka med sina ca 125 platser är en populär kyrka för livets stora dagar, som dop och bröllop. Kyrkan är öppen för gudstjänster under storhelger som påsk, allhelgona och jul samt som sommarkyrka med gudstjänst/mässa på söndagar, kultur- och musikkvällar, guidning och möjlighet att fika. Se kalendern för mer info. Adress: Norra Kyrkvägen, Kållered

Kållereds kyrka

Fässbergs kapell ligger vid berget Fässberg och Fässbergs kyrkogård. Kapellet byggdes 1936 och används oftast vid begravningar. Kapellet är också öppet vid gudstjänst och i Allhelgonatid. Adress: Stubbåkersgatan 22, Mölndal

Fässbergs kapell

På våra kyrkogårdar och begravningsplatser i Mölndal arbetar vi med den biologiska mångfalden. Vi har hunnit olika långt men du kan hitta olika fågelholkar, insektshotell och bikupor bland annat.

Biologiska mångfalden

Gravskötsel