Foto: Carina Etander Rimborg

Gravskötsel

Kyrkogårdsförvaltningen erbjuder flera olika skötselalternativ, där du får hjälp att hålla graven fin.

Här kan du beställa gravskötsel och läsa i vår folder om begravningsverksamheten och skötselalternativen.

Ladda ner foldern (pdf, låg upplösning)>>

Här kan du läsa foldern via issuu direkt på din dator eller din telefon Tryck här>>

Om du vill ha en folder, kan du komma till expeditionen eller ring så skickar vi.

Årshjul för gravskötsel

Kyrkogårdsförvaltningen Mölndal

Kyrkogårdsförvaltning, Begravningsverksamhet

Mer om Kyrkogårdsförvaltningen Mölndal

Telefontid: mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12. Besök (mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12): Terrakottagatan 3B, 43142 Mölndal. Faktureringsadress: Fack 77800936, Box 15018, 75015 Uppsala. Organisationsnr: 252003-0202.

Skylt utanför Svenska kyrkans lokaler som berättar att det är en avgift att parkera. Men att det också är gratis om du är där på verksamhet.

Parkering utanför lokalerna

Utanför flera av lokalerna hos Svenska kyrkan Mölndal är det numera betald parkering via en parkerings-app. Detta för att frigöra parkeringen till kyrkans och kyrkogårdarnas besökare. Deltar du på gudstjänst eller verksamhet är parkeringen gratis om du loggar in din bil i lokalen.

Återtagna gravar

Kyrkogårdsutskottet beslutade vid sitt sammanträde 2021-04-07 § 6 att de i rapporten listade gravarna är förverkade. De gravplatser som omfattas av beslutet har försetts med skyltar ”återtagen grav” som anger att gravrätten återgått till upplåtaren (Mölndals kyrkogårdsförvaltning). Är ni missnöjd med beslutet kan ni kontakta Mölndals kyrkogårdsförvaltning senast 2021-09-06.

Att förlora någon anhörig

Det är svårt att förlora en anhörig eller nära vän. Oavsett om den är ung eller äldre. Tre personer delar här med sig av sina erfarenheter.

Låt barnen hjälpa till vid graven

På kyrkogårdarna i Mölndal finns redskap som är anpassade för barn. Låt barnen vara med och göra fint vid graven hos släkt och vänner.

Planteringslådor

På vissa gravfält på Fässbergs och Kikås kyrkogård kommer planteringslådor att ersätta planteringarna för de som valt blått eller rött skötselpaket. Bytet startar under våren 2020 och kommer att fortgå under en längre tid.

Begravning på olika sätt

Det finns flera olika sätt att ha en begravning på. Och när många har svårt att komma resande till en begravning så finns det lösningar.

Kikås kapell

Kapellet rymmer normalt 70-80 personer men just nu är kapellet är möblerat så att det får plats max 20 personer som kan sitta med gott avstånd (exkl tjänstgörande personal) med hänvisning till rådande restriktioner. Kikås kapell används i huvudsak som ceremonilokal vid begravningar och är öppet för gudstjänst i allhelgonatid. Adress: Kikås kyrkogård, Kikåsleden.

Livereds kapell

Kapellet rymmer i normala fall ca 144 personer men är möblerat så att det får plats cirka 80 personer som kan sitta med gott avstånd (inkl tjänstgörande personal). Vackert beläget vid Livereds begravningsplats (tidigare Kållereds södra begravningsplats). Det är byggt som ett religionsneutralt begravningskapell och används ibland som konsertlokal med fantastisk akustik. Adress: Högenvägen 1

Kållereds kyrka

Adress: Norra Kyrkvägen, Kållered. I det finns plats för 120 personer i Kållereds kyrka. Visa hänsyn och hålla avstånd till varandra.

Fässbergs kapell

Kapellet rymmer normalt 72 personer men är nu möblerat så att det får plats max 40 personer som kan sitta med gott avstånd. (inkl tjänstgörande personal). Adress: Stubbåkersgatan 22, Mölndal

Biologiska mångfalden

På våra kyrkogårdar och begravningsplatser i Mölndal arbetar vi med den biologiska mångfalden. Vi har hunnit olika långt men du kan hitta olika fågelholkar, insektshotell och bikupor bland annat.

Gravskötsel