Foto: Carina Etander Rimborg

Gravskötsel

Kyrkogårdsförvaltningen erbjuder flera olika skötselalternativ, där du får hjälp att hålla graven fin.

Här kan du beställa gravskötsel och läsa i vår folder om begravningsverksamheten och skötselalternativen.

Ladda ner foldern (pdf, låg upplösning)>>

Här kan du läsa foldern via issuu direkt på din dator eller din telefon Tryck här>>

Om du vill ha en folder, kan du komma till expeditionen eller ring så skickar vi.

Årshjul för gravskötsel

Kyrkogårdsförvaltningen Mölndal

Kyrkogårdsförvaltning, Begravningsverksamhet

Mer om Kyrkogårdsförvaltningen Mölndal

Telefontid: mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12. Besök (mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12): Terrakottagatan 3B, 43142 Mölndal. Faktureringsadress: Fack 77800936, Box 15018, 75015 Uppsala. Organisationsnr: 252003-0202.

Det är svårt att förlora en anhörig eller nära vän. Oavsett om den är ung eller äldre. Tre personer delar här med sig av sina erfarenheter.

Att förlora någon anhörig

På kyrkogårdarna i Mölndal finns redskap som är anpassade för barn. Låt barnen vara med och göra fint vid graven hos släkt och vänner.

Låt barnen hjälpa till vid graven

På vissa gravfält på Fässbergs och Kikås kyrkogård kommer planteringslådor att ersätta planteringarna för de som valt blått eller rött skötselpaket. Bytet startar under våren 2020  och kommer att fortgå under en längre tid.

Planteringslådor

På vissa gravfält på Fässbergs och Kikås kyrkogård kommer planteringslådor att ersätta planteringarna för de som valt blått eller rött skötselpaket. Bytet startar under våren 2020 och kommer att fortgå under en längre tid.

Det finns flera olika sätt att ha en begravning på. Och när många har svårt att komma resande till en begravning så finns det lösningar.

Begravning på olika sätt

Kikås kapell

Kapellet är möblerat så att det får plats max 15 enskilda personer eller 15 par (30 personer) som kan sitta med gott avstånd (inkl tjänstgörande personal). Kikås kapell används i huvudsak som ceremonilokal vid begravningar och är öppet för gudstjänst i allhelgonatid. Adress: Kikås kyrkogård, Kikåsleden.

Livereds kapell

Kapellet är möblerat så att det får plats max 50 personer som kan sitta med gott avstånd (inkl tjänstgörande personal). Vackert beläget vid Livereds begravningsplats (tidigare Kållereds södra begravningsplats). Det är byggt som ett religionsneutralt begravningskapell och används ibland som konsertlokal med fantastisk akustik. Adress: Högenvägen 1

Adress: Norra Kyrkvägen, Kållered.

Kållereds kyrka

Adress: Norra Kyrkvägen, Kållered. I Kållereds kyrka finns för närvarande endast plats för 25-40 personer (beroende på om det är enskilda personer eller ett hushåll) för att kunna hålla avstånd. Detta inklusive medverkande och personal.

Fässbergs kapell

Kapellet är möblerat så att det får plats max 20 enskilda personer eller 20 par (40 personer) som kan sitta med gott avstånd (inkl tjänstgörande personal). Fässbergs kapell ligger vid berget Fässberg och Fässbergs kyrkogård. Kapellet byggdes 1936 och används oftast vid begravningar. Kapellet är också öppet vid gudstjänst och i Allhelgonatid. Adress: Stubbåkersgatan 22, Mölndal

På våra kyrkogårdar och begravningsplatser i Mölndal arbetar vi med den biologiska mångfalden. Vi har hunnit olika långt men du kan hitta olika fågelholkar, insektshotell och bikupor bland annat.

Biologiska mångfalden

Gravskötsel

Kållereds gamla kyrka

Kyrkor och lokaler

Söker du en fin gammal medeltida kyrka att gifta dig i eller bara vara i en stund och tända ljus? Eller en modern, stor sal med högt i tak? Ett litet rum för samtal? Vi är stolta över våra kyrkor och lokaler i Mölndal och Kållered!

Kista med blomdekoration

Begravning – ett sista farväl

Begravningsgudstjänsten är en akt av kärlek och respekt för den som är död och något att hämta kraft ur för de anhöriga.