Gaia - en sfär på 7 meter förställande jorden i Liverpool katedralen.
Foto: Phil Longfoot

Boka Gaia-guidning

Svenska kyrkan Mölndal erbjuder guidning i princip varje dag mellan 18 oktober-8 november för att se konstverket Gaia i Fässbergs kyrka. Både dagtid och kvällstid. Här lämnar du din intresseanmälan.

Boka studiebesök till Gaiautställningen i Fässbergs kyrka

18 oktober – 8 november 2022

Temat för utställningen är Förundran och Förändring

I den grekiska mytologin är Gaia jorden personifierad, på svenska ”Moder jord”. Luke Jerrams glob mäter 7 meter i diameter, är skapad av bilder från NASAs fotografier av jordytan, och hänger från taket inne i Fässbergs kyrka. Konstverket ger besökaren möjlighet att se vår planet tredimensionellt svävande och långsamt roterande i rummet till specialkomponerad musik av tonsättaren Dan Jones.

De första astronauternas reaktion när de såg jorden från rymden var dels en känsla av ömsinthet mot planeten, dels en grundläggande förståelse av hur allt liv hänger samman. De beskrev också en förnyad känsla av ansvarstagande för miljön och klimatfrågorna.

Kanske kan Gaia-utställningen i Fässbergs kyrka ge en känsla av att alla samhällen på jorden är förbundna med varandra, och att vi har ett ansvar gentemot varandra. Kanske kan Gaia hjälpa oss att upptäcka mer av respekt för de värden naturen ger. Kanske säger jordgloben något om Skaparens intentioner med universum. Om vår plats på jorden i Guds skapelse?

När ni har anmält intresse tar kansliet kontakt med er och bokar in en guide-tid. En guidning för en vuxengrupp kostar 2000 kronor.

För att kunna genomföra och administrera din tid som deltagare kommer vi att behandla era personuppgifter i våra system. Läs mer på: www.svenskakyrkan.se/molndal/personuppgiftshantering

Församlingsexpedition och kansli

Mer om Svenska kyrkan Mölndal

Telefontid: mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12. Besök (mån-tors 09-12, 13-15 och fre 09-12): Terrakottagatan 3B, 43142 Mölndal. Faktureringsadress: Fack 77800936, Box 15018, 75015 Uppsala. Organisationsnr: 252003-0202. Momsregistrerings: SE252003020201. Bankgiro: 5344-7876.