Kyrkoherdens tankar - november

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu öppnar vi äntligen upp i Melbourne. Det känns verkligen skönt. Tack gode Gud för det! Det är många som har saknat kyrkan och vi har saknat er. Vi ser fram emot att samhället öppnar upp igen och att församlingen får göra detsamma.

”Pris vår Gud, alla folk, låt lovsången ljuda” Ps 66:8

Plötsligt ser allting ljusare ut och jag och många med mig börjar att vänja oss vid tanken på att få träffa folk igen och att leva ett lite mer normalt liv. Kyrkan öppnar snart (9 november) och det ska bli härligt att få träffa er alla igen. Under de senaste månaderna när kyrkan har varit stängd och verksamheten har genomförts på andra sätt, har vi längtat efter den här dagen. Vi är så glada över att kunna träffas igen.

Nu arbetar vi intensivt för att förbereda så mycket som möjligt, så att det finns matvaror i butiken, kanelbullar och annat gott i vårt café, vi sätter upp för julmarknaden och det är mycket prismärkning på gång av alla nya julsaker från Sverige och Danmark (de borde dyka upp den här veckan) och att lägga in allt nytt i vår nätbutik men även allmän städning. Det var ett tag sedan (!) för det är ju bara jag och Gunnar som har arbetat på plats i kyrkan de senaste månaderna. 

Men mycket är förberett och ni är så välkomna så! 

Kyrkoherde Katja Lin

Vi kommer att fortsätta med nätgudstjänster fram till Alla Helgonahelgen. Efter det börjar vi att fira gudstjänster på söndagarna ”ansikte mot ansikte” igen så att säga. Vilket vi är glada och tacksamma för. Vi planerar också att göra något lite större och festligare till första advent. Så håll utkik och se vad som är på gång. 

Vi söker också frivilliga till de dagar i veckan som kyrkan är öppen. 
Som frivillig måste man vara helvaccinerad och visa upp sitt vaccinationscertifikat. 
Det gäller även alla som besöker kyrkan för gudstjänster, café eller annan verksamhet och evenemang. Det är smidigt och bra att använda Services Victoria’s app och att länka sitt vaccinationsbevis till den, det gör det enklare när man ska checka in på kyrkan via vår QR-kod. Fortfarande gäller det att vara försiktiga och att ta hand om varandra. Det är fint att se hur vi alla har kunnat hjälpas åt för att mota pandemin och hjälpa till så att vi kan samlas tillsammans igen. 
Långsamt men säkert öppnar vi upp olika verksamheter i kyrkan och jag önskar dig varmt välkommen att dela gemenskap i våra grupper, mötesplatser, gudstjänster och mycket annat som händer fram till jul! 

Gud välsigne er och välkomna till kyrkan.
Katja Lin - Kyrkoherde i Melbourne och Australien