Kyrkans personal vaccinerad

Nu har all ordinarie personal på kyrkan fått sin första spruta mot covid-19. Fullt vaccinerad med den andra sprutan blir personalen under juli och augusti. Endast volontären Benjamin får vänta på sitt vaccin eftersom har är för ung.

”Jag tycker det känns skönt att äntligen fått tagit första dosen. Jag har sett fram emot det och så fort jag fick reda på att vi i åldersgruppen 40-50 år fick boka ringde jag. I början var det ju omöjligt att komma fram så jag ringde en söndagsmorgon kl 08 och då kom jag fram efter 50 min telefonkö. Tog min spruta på Melbourne Exhibition building och det gick hur smidigt som helst. Någon dag efter bokade jag in min andra dos som blir exakt 6 veckor efter den första. Jag fick inga biverkningar alls utan det känns som sagt bra att äntligen få ta det steget mot att så småningom komma tillbaks till en mer normal vardag och då är vaccinationen ett viktigt steg att ta,” säger Assistent Gunnar Wenehult.

Kyrkan anser att det är viktigt att personalen är vaccinerad eftersom det är en social mötesplats och det är viktigt för såväl besökare som personal att känna sig säkra. Kyrkans café har öppnat upp och Gunnar hoppas att alla ska känna sig välkomna och trygga när de besöker kyrkan.

”Jag hoppas att det faktum att personalen nu är vaccinerad gör att fler känner att kyrkan tar sitt ansvar för att skapa en trygg och säker miljö. Vaccination av personalen signalerar förhoppningsvis att vi tar allvarligt på den situation som vi befinner oss i och att kyrkan följer det restriktioner och rekommendationer som gäller,” säger han.