Advent i Masthugget

Nyhet Publicerad Ändrad

Den omtyckta adventsmarknaden är tillbaka med ännu mer pyssel, mys, musik och värme!

Välkommen på adventsgudstjänst med efterföljande adventsmarknad i och vid Masthuggskyrkan. Första advent för hela familjen, alla vänner och grannen såklart.

Tid: Söndag 3 december 11.00-14.00

Plats: I och runt Masthuggskyrkan

11.00 Adventsgudstjänst

Kyrkan öppnar och bjuder på en gudstjänst med mycket sång och musik för hela familjen. Masthuggskyrkans Kammarkör, TornSalt och barnen från Studion och barnkörerna.

12.00-14.00 ADVENTSMARKNAD

Efter gudstjänsten är du välkommen till en stämningsfull marknad med något för alla åldrar. Glögg och annan fika. Lotterier. Livemusik. Fiskedamm för de små. Handla eller gör julpynt och julklappar. 

Lokala handlare

På marknaden finns ett antal lokala handlare med och antingen ställer ut för försäljning eller deltar på något sätt.

Överskott går till Svenska kyrkans internationella arbete.

Foto: Alex & Martin / IKON

Advent i kristen tradition

Har du tänt din adventsstjärna och börjat förbereda dig inför julen? Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma.

UNDER JULEN FIRAR VI ATT GUD BLEV MÄNNISKA

En natt för 2 000 år sedan föddes Jesus i ett stall i Betlehem. Bibeln berättar att det var Gud som föddes som människa, eftersom Gud ville komma närmare mänskligheten.

ADVENTSSTJÄRNORNA PÅMINNER OM BETLEHEMSSTJÄRNAN

Adventsstjärnorna som lyser i många fönster påminner om stjärnan som lyste ovanför stallet i Betlehem där Jesus föddes. Det berättas nämligen, att när han föddes tändes en stjärna på himlen.

TÄNDA LJUS LYSTE UPP DEN MÖRKA VÄGEN

De adventsljusstakar vi har i våra fönster har inte någon koppling till bibeln. De kommer i stället av en gammal tradition, då folk tände ljus i fönstren på juldagens morgon. Det gjorde man för att lysa upp vägen för dem som gick eller åkte till julottan, den gudstjänst som börjar tidigt, innan solen har gått upp.