Livsstegen

Tolv steg för oss som vill hitta en ny väg

Livsstegen i Mariestads församling

Våra livsfrågor kan vara stora och små. Det kan handla om oro, stress, separationer, stukad självkänsla, att vara fast i ett destruktivt beteende eller att känna maktlöshet inför något annat som tynger oss.

Livsstegen är ett självhjälpsprogram som utgår från Olle Carlssons bok ”Livsstegen – 12 steg till inre hälsa”, där vi får möjlighet att tala om livet och de funderingar vi bär på.

Livsstegsgrupper
En livsstegsgrupp består av ca 10 deltagare och två ledare som möts under tolv veckor. Varje träff är 90 minuter lång och samtalet kretsar kring tolv existentiella steg.

Vi vet inte när vi kan bjuda in till livsstegsgrupper igen. Vi hoppas att det kan bli möjligt i början av hösten. Dagar och tider är inte bestämda än, men vi planerar för att erbjuda en livsstegsgrupp dagtid på tisdagar och kvällstid på torsdagar. Vid behov kan eventuellt ytterligare en grupp arrangeras på annan dag och tid.

I slutet av augusti/ början av september kommer det att finnas aktuell information här.

Livsstegsmässa
Förhoppningsvis kommer vi även att fira livsstegsmässa i höst. Det är en gudstjänst som bygger på våra olika livsberättelser och man skulle kunna kalla den en ”allemansmässa” med ett steg som tema varje gång. Ambitionen är att så många uppgifter som möjligt leds av ideella. Det är viktigt att alla turas om att synas och höras i mässan.

Vill du veta mer? Vill du gå Livsstegen?
Kontakta Ingela Johansson
ingela.k.johansson@svenskakyrkan.se

Affisch för livsstegen hittar du HÄR.

Här kan du lämna intresseanmälan till Livsstegen. Fyll i uppgifterna nedan. De med * är obligatoriska.