Mariestad Goselkör under ett framträdande i Marieholmskyrkan.
Foto: Carola Boqvist

Körer i vår församling

"Det är helt fantastiskt med körsång, verkligen en lisa för själen." Välkommen att sjunga med i någon av våra körer!

Välkommen till församlingens körverksamhet.
Alla körer är i Marieholmskyrkan utom Nova Cantica som är i Församlingshemmet.

Här kan du läsa om alla våra körer.

För barn födda 1 juli-31 december 2021.
Inbjudan skickas.

Har du inte fått inbjudan men vill vara med ändå? Kontakta ledare Annika Pålsson.
Tel. 0501-39 05 26 Sms: 073-232 33 86
Mail: annika.palsson@svenskakyrkan.se

Följande datum gäller:
Välkommen klockan 09:30-10:00 i Marieholmskyrkan.

Varför Babysång?

Vi i Mariestads församling har valt att satsa på babysång. ”Varför?” undrar en del; bäbisar kan ju inte sjunga!

Och det är väl sant i och för sig, men varje människa har en musikalitet med sig hela livet, redan när vi ligger i mammas mage.

Barnets hörsel utvecklas runt graviditetsvecka 21 och barnet blir snabbt bekant med mammans röst, och andras röster och ljud som det hör ofta. Dessutom omges barnet av ljudet av mammans hjärta och andetag, en rytm som finns där dygnet runt. Varje människa startar sin tillvaro omgiven av rytm och puls, som är grunden till all musik, långt innan det kommer att öppna sina ögon!

Vi vill ta vara på denna medfödda resurs hos det lilla barnet och önskar att musiken och rytmen får finnas med genom barnets liv, som en källa till glädje, inspiration, avslappning och gemenskap.

De viktigaste personerna i babyn´s liv är mamma och pappa, och att få en stunds gemenskap i musiken med någon av dessa (eller båda två) vill vi uppmuntra. Din sångröst som förälder är oerhört värdefull för barnet, oavsett om du tycker att du kan sjunga eller inte! Samtidigt vill vi ge föräldrarna en möjlighet att träffas och umgås med varandra.

Babysången riktar sig till barn mellan tre och nio månader och vi försöker skicka ut inbjudningar så att det matchar barnets ålder. Vid tre månaders ålder börjar barnet få en stabil nacke och kan i större utsträckning hålla upp sitt huvud själv, men att delta i babysång med ett barn som är yngre är ingen fara, man får bara vara mer försiktig och anpassa det vi gör till barnet. Runt nio månader börjar många barn krypa och då är det ofta mer intressant för barnet att utforska rummet än att ha sin uppmärksamhet på sångerna.

Våra sångpass är på 30 minuter och vi har samma upplägg varje gång, och fyller på med sånger efter hand. Vi börjar och slutar på samma sätt varje gång eftersom barnen snabbt lär sig känna igen sångerna. Vi vill också påminna om Guds kärlek till oss då vi sjunger ”Gud som haver barnen kär”.

Vi hoppas att babysången kommer att bli det vi önskar; en avslappnad musikstund i en härlig gemenskap!

Onsdagar kl. 16.00-17.00

Vad innebär barnkör?
Är du mellan 6-12 år och tycker om att sjunga? Barnkören i Mariestads församling startar upp igen och leds nu av Johanna Kämpe Sandström. Varje körövning ska ge glädje, gemenskap och nya musikaliska kunskaper. Vi arbetar också med ett tema där musik, dans eller något skapande blir vår uttrycksform, allt utifrån vad vi som grupp känner för! Cirka två gånger per termin medverkar vi i en Gudstjänst och visar vad vi arbetat med. Nya som gamla körmedlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

Anmälan till barnkör:
Anmäl dig genom att maila namn, vårdnadshavares telefonnummer och mailadress till Johanna: johanna.sandstrom@svenskakyrkan.se
Det går också bra att ringa till Johanna Kämpe Sandström, tel. 0501-39 05 27

Onsdagar kl. 17.15-18.00. Vi börjar alltid med en fruktstund kl. 17.15.

Vad innebär familjekören?
I familjekören sjunger liten och stor tillsammans! Barn mellan 2-6 år välkomnas tillsammans med vuxen som tycker om att sjunga, här är mor- och farföräldrar, mostrar eller den goda grannen lika välkommen som barnets föräldrar. Huvudsaken är att alla vill sjunga med! Vi börjar med fruktstund 17:15. Sedan sjunger vi, övar rytmer och dansar tillsammans. Barnsånger, visa och pop, som vuxna känner igen, samsas till en kör för liten som stor. Vi som är ledare heter Johanna Kämpe Sandström, musiker, och Ingela Johansson, församlingsassistent.

Anmälan till familjekören:
Du som vårdnadshavare anmäler via mail de barn och vuxna som vill komma och sjunga. Skicka namn, mailadress och telefonnummer till:  johanna.sandstrom@svenskakyrkan.se
Det går också bra att ringa till Johanna Kämpe Sandström, tel. 0501-39 05 27

Cantabilekören
Fyrstämmig kör som kräver viss körvana.
Torsdagar kl. 19.15-21.00
Marieholmskyrkan
Ledare: Johanna Kämpe Sandström, tel. 0501-39 05 27   johanna.sandstrom@svenskakyrkan.se

Lavidakören
Damkör med låg tröskel.
Tisdagar kl. 19.15-20.30
Ledare:  Eva Lindholm, tel. 0501-39 05 25
eva.lindholm@svenskakyrkan.se

För dig med eller utan körvana.
Onsdagar kl. 18.30-19.45
Ledare: Annika Pålsson, tel. 0501-39 05 26