Medlem i Svenska kyrkan

Här hittar du information om medlemskap i Svenska kyrkan och Maria Magdalena församling.

Medlem i Maria Magdalena församling
Vill du bli medlem i Svenska kyrkan? Det gör du genom att ta kontakt med den församling där du bor. Detta gäller både dig som aldrig tidigare varit medlem och dig som vill bli medlem igen. Genom dopet blir du automatiskt medlem i Svenska kyrkan. I princip all verksamhet i Svenska kyrkan finansieras av medlemsavgiften. Tack för ditt bidrag!

I formuläret nedan kan du gå med i Svenska kyrkan. Du kan även beställa en inträdesblankett via e-post: Maria Magdalena församling, eller ring på 08-462 29 40 skicka fax till 08-462 29 51.

Vad gör församlingen med din medlemsavgift?

I princip allt som görs i Maria Magdalena församling är möjligt tack vare församlingens medlemmar och den medlemsavgift de betalar.

Medlemsavgiften möjliggör bland annat:

• frukost för utsatta varje vardag,
  • utdelning av fondmedel från stiftelser till behövande
  • kostnadsfria samtal med präst eller diakon,
  • stöd i sorg och saknad,
  • barngrupper för ensamstående föräldrar,
  • samverkan med skolor, polis och fältassistenter för arbete med skolungdomar,
  • gemenskap och besök hos äldre,
  • andakter och musik på äldreboenden,
  • stöd till ett internationellt arbete i hela världen med både kris- och katastrofarbete, samt långsiktiga insatser mot t ex fattigdom,
  • möjlighet att hålla S:ta Maria Magdalena kyrka öppen och bevara kulturarvet som kyrkan är,
  • musik- och körverksamhet som engagerar alla åldrar och håller hög kvalitet,
  • stöd till flyktingarbete i och utanför Sverige.
  • möjlighet att fira gudstjänst och dela sorg och glädje i form av dop, bröllop och begravningar.

Välkommen till Svenska kyrkan
Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Välj ett alternativ nedan

Jag vill ha Maria Magdalena församlings nyhetsbrev till min e-post.