Kammarkonsert med musik från Nordmakedonien: Flöjt och piano

Nyhet Publicerad

27 september kl 18 i Backasalen, Kirsebergs församlingshem. Vane Arevski, flöjt och Nevenka Dukovska, piano framför ett kammarmusikaliskt program med musik från Nordmakedonien. Konserten sker i samarbete med Sensus studieförbund och kulturministeriet från Nordmakedonien.

Kammarkonsert med musik för flöjt och piano.

Ett program i samarbete med Sensus studieförbund och kulturministeriet från Nordmakedonien.

Medverkande musiker är Vane Arevski, flöjt och Nevenka Dukovska, piano.

Musikerna kommer denna kväll framföra ett kammarmusikaliskt program med musik från Nordmakedonien. Konserten sker i Backasalen, Kirsebergs församlingshem pga renovering av kyrksalen. Dörrarna öppnas kl. 17.30.

K. Todorovski – Song
V. Atanasov - Fantasie for Oboe and Orchestra /Flute
V. Atanasov – Kazi mi Kazi Katinke
T. Prokopiev – Dojranka, Suite for Flute and Piano
S. Ivanov – Dafino Vino Crveno
S. Ivanov – Aide Slushaj, Arrangement of Macedonian Folk Songs
I. Eminovik - Pajdushko
G. Smokvarski / V.Atanasov Arr.-Тeshkoto

The purpose of this project where will be performed works for flute and piano from Macedonian composers is to present and actualize the Macedonian cultural contemporary work, based on traditional folk music. The program abounds with music that unites, pulsates in a unique rhythm and provides a kind of "journey" to the homeland.

Vane Arevski and Nevanka Dukovska