Lycksele församling

Lycksele församling Besöksadress: Storgatan 53, 92132 Lycksele Postadress: Storgatan 51, 92132 LYCKSELE Telefon: +46(950)27660 E-post till Lycksele församling Webbplats

Lycksele kyrka

Bild: Olle Thoors

Samuel Arnfjell, Lapland Photos

Lycksele kyrka ligger centralt i staden och dess omgivande kyrkpark och kyrkogård utgör en oas för stadsvandrare

Lycksele kyrka är Lycksele församlings huvudkyrka. Den blev klar och invigdes 1799. Här firas gudstänster 2 gånger i veckan eller mer. Eftersom den också är huvudkyrka för pastoratet firas några gemensamma gudstjänster varje år som vi vill satsa lite extra på.
Den är också något av ett kulturcentrum för stadens musikliv. Konserter, musikgudstjänster, musikandakter, kyrkopera och dans är bara några exempel på bredden i arbetet.
Huvuddelen av begravningsgudstjänster hålls  i kyrkan, något som vi också eftersträvar. Gravkapellet som ligger alldeles bredvid används mer sällan.
Lycksele kyrka står öppen för besök alla dagar fram till kl. 16.00

Vägbeskrivning
Centralt i staden, längs Storgatan hittar du Lycksele kyrka.