Kyrkor och församlingsgårdar

Svenska kyrkan i Lycksele är aktiv över hela Lycksele kommuns yta.

Bild: Olle Thoors

Sammanlagt finns 7 kyrkor och kapell som Svenska kyrkan förvaltar och använder vid olika gudstjänster, konserter och andra samlingar. Vi har också 3 församlingsgårdar där en bred verksamhet bedrivs.

I Margaretakyrkan, S:ta Anna Gruvkyrka och många andra kapell och byagårdar som alla ägs av föreningar och stiftelser, firas också med olika regelbundenhet gudstjänster, andakter m.m.

På dessa undersidor kan du läsa om dessa olika byggnader, hitta vägbeskrivningar och titta i kalendern som presenterar vad som är på gång.