Växthuset i Brämaregården

På torsdagar i Brämaregårdens kyrka är det liv och rörelse, ett hus med möjlighet att få växa på olika vis. I huset pågår olika typer av verksamheter, samtal och aktiviteter men det finns också rum där du kan sitta för dig själv med en kaffekopp, din bok, dator eller med något hantverk i lugn och ro.

När något växer vet vi aldrig riktigt hur det blir. Det är det som gör livet så härligt, rörligt och rörigt, och ibland visset och trist. När vi får lov att finnas i en varm och inspirerande miljö växer vi som människor oavsett vad vi har för behov. Vi vill våga växa och hitta livskraft tillsammans i Brämaregårdens kyrka.

Under hösten blir det liv och rörelse i trädgården, med aktiviteter för barn och vuxna. Det finns tid för lek och samtal över en kopp soppa eller en smörgås, under en promenad, vid en pallkrage eller en trasig cykel och i grupp när kvällen går mot sitt slut. Kyrkan är öppen för andrum och mässa eller en stund i avskildhet för egna tankar och böner.

Du väljer själv när du vill komma och hur du vill delta i allt som sker. Ingen anmälan behövs. Stor del av aktiviteterna sker utomhus, så klä dig efter väder! Varm dryck, saft och smörgås finns till självkostnadspris.

Torsdagar under terminerna, se kalendern för aktuella datum
Kl. 14.00-20.30 Drop in
Brämaregårdens kyrka

Vi skyddar varandra i coronatider, och påminner om det grundläggande: att vara hemma när du är sjuk, tvätta händerna och hålla fysiskt avstånd.

Hålltider växthuset

14.00 Andrum. Bön i kyrkan.
14.30 Promenera tillsammans. Start från kyrktrappan.
15.00 Sångstund för barn
15.30 Skaparverkstad för alla.
15.30-18.00 Soppa. Kostnad 20 kr.
16.30-18.00 Cykelfixarna. Gratis gör-det-själv-verkstad för din cykel.
18.30 Mässa

För mer information kontakta:

Susanne  Rikner

Susanne Rikner

Präst, Bitr. kyrkoherde, Distriktschef

Mer om Susanne Rikner

Brämaregården

Aktiviteter i Växthuset:

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.