Växthuset i Brämaregården

På torsdagar i Brämaregårdens kyrka är det liv och rörelse, ett hus med möjlighet att få växa på olika vis. I huset pågår olika typer av verksamheter, samtal och aktiviteter men det finns också rum där du kan sitta för dig själv med en kaffekopp, din bok, dator eller med något hantverk i lugn och ro.

När något växer vet vi aldrig riktigt hur det blir. Det är det som gör livet så härligt, rörligt och rörigt, och ibland visset och trist. När vi får lov att finnas i en varm och inspirerande miljö växer vi som människor oavsett vad vi har för behov. Vi vill våga växa och hitta livskraft tillsammans i Brämaregårdens kyrka.

Varje torsdag är det liv och rörelse i trädgården, med aktiviteter för barn och vuxna. Det finns tid för lek och samtal över en kopp soppa eller en smörgås, vid en pallkrage eller en trasig cykel och i grupp när kvällen går mot sitt slut. Kyrkan är öppen för andrum och mässa eller en stund i avskildhet för egna tankar och böner.

Du väljer själv när du vill komma och hur du vill delta i allt som sker. Ingen anmälan behövs. En del av aktiviteterna sker utomhus, så klä dig efter väder! Varm dryck, saft och smörgås finns till självkostnadspris.

Torsdagar under terminerna, se kalendern för aktuella datum
Kl. 14.30-cirka 19.30 Drop-in
Brämaregårdens kyrka

Hålltider växthuset

14.30 Andrum. Bön i kyrkan.
15.00 Sångstund för barn
15.30 Skaparverkstad för alla
15.30-18.00 Soppa
. Kostnad 20 kr.
16.30-18.00
Cykelfixarna. Gratis gör-det-själv-verkstad för din cykel.
18.30 Mässa runt ljusbäraren.
19.15 Fika och samtal kring en bibeltext eller bok.

Aktiviteter i Växthuset:

Andrum

Välkommen till en stunds stillhet och bön. Andrum är en del av Växthuset på torsdagar i Brämaregårdens kyrka.

Liten & Stor i Brämaregårdens kyrka

För barn 0-6 år och medföljande vuxen. Välkommen måndagar kl. 10.00 och torsdagar kl. 14.30 under terminerna!

Skaparverkstad för alla

Kreativt arbete och skapande aktiviteter där du på ett enkelt sätt har möjlighet att prova att arbeta i olika material och tekniker. Skaparverkstad är en del av Växthuset på torsdagar.

Cykelfixarna

Cykelfixarna är en gratis gör-det-själv-verkstad för alla som behöver laga och serva sin cykel. Välkommen med din cykel till garaget bakom Brämaregårdens kyrka torsdagar kl. 16:30.

Mässa runt ljusbäraren

Vi sitter i en ring där vi ser varandras ansikten. Vi formar gudstjänsten tillsammans. Den som vill är sedan med i ett fortsatt samtal kring en bibelberättelse eller en bok.

Det händer i Brämaregårdens kyrka

Ät vardagsmiddag tillsammans, sjung i kör, var med i skaparverkstad, bokkvällar, häng med kompisar eller fördjupa din tro.

Träffas och umgås

Lundby församling har många mötesplatser. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.