Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Rytmik i Kyrkbyn-Älvstranden

Rytmik är en musikpedagogisk metod vars mål är att integrera kroppen i det musikaliska lärandet.

Vi sjunger sånger, gör ramsor och danser, spelar och lyssnar. Lektionerna kan innehålla enkel spädbarnsmassage och avspänning samt muskelträning och koordination – samtidigt som vi sysslar med gruppdynamik, social träning och rumslighet. Oftast jobbar vi tematiskt med de lite äldre barnen (från tre år). Temat kan vara allt från cirkus till troll via vatten, figurerna på slottet, färger, matte och den gyllene regeln!

Vi har undervisning för barn 0–6 år.

Grupperna är åldersindelade och består av cirka 12 barn. Varje termin är ungefär 12 gånger och lektionerna är 45 minuter långa.

Vardagar, åldersindelade grupper
Lundby församlingshem

Rytmikpedagoger: Veronica Wåhlberg och Elin Finndin

Anmälan

Under terminerna tar vi endast in sparsamt från kön, men du kan när som helst anmäla ditt/dina barn. Det gör du här:

Jag är ny och vill anmäla mig till rytmiken!

Återanmälan Jag går i rytmik och vill fortsätta nästa termin.

Avanmälan Jag går i rytmik men vill inte fortsätta nästa termin.

Rytmiken är väldigt populär, så ibland kan det dröja innan ni får erbjudande om plats – men vi behåller barnet/barnen i kön!

Betalningspolicy

Priser

Medlem i Svenska kyrkan: 200 kr/barn eller 300 kr för två barn och uppåt. För att få den lägre avgiften, ska minst en förälder vara medlem i Svenska kyrkan (betala kyrkoavgift).

Ej medlem i Svenska kyrkan: 750 kr/barn eller 1000 kr för två barn och uppåt.

Svårt att delta av ekonomiska skäl: Kontakta någon av församlingens diakoner för ansökan om bidrag. Läs mer om Ekonomisk hjälp.

Vid avhopp: Från och med tredje verksamhetsveckan betalar du för en hel termin (om du inte har avanmält barnet/barnen eller särskilda omständigheter föreligger).

Antalet garanterade tillfällen: Vi garanterar ett minimum om nio erbjudna kurstillfällen per termin (oftast är det 12). Om antalet tillfällen skulle bli färre än nio, görs ett prisavdrag baserat på antal gånger färre än nio.

En glimt från rytmikkonserten!

Varje vår brukar rytmikpedagogerna arrangera en konsert som går i samma anda som rytmiken. Sång, musik, dans och glädje! Här är en glimt från rytmikkonserten i maj 2018:

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.