Foto: Lina Wingqvist

Om Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrka på Länsmanstorget byggdes 1972 och ersatte då den vandringskyrka som hade legat i Länsmansgården sedan mitten av 1960-talet.

Kyrkan "mitt i byn"

Länsmansgårdens kyrka på Länsmanstorget byggdes 1972 och ersatte då den vandringskyrka som hade legat i Länsmansgården sedan mitten av 1960-talet. Kyrkan invigdes som Den barmhärtige Samaritens kyrka av dåvarande biskop Bertil Gärtner.  Numera heter kyrkan Länsmansgårdens kyrka, men berättelsen om den barmhärtige Samariten syns fortfarande i altarets väggbonader.

Kyrkan ligger ”mitt i byn”, vilket gör att det är nära till allt: fritidsgården, Ica, pizzerian och allt annat på torget.

Under 2016 gjordes en ombyggnation av lokalerna. Kyrkan rymmer kyrksal, församlingssal och kontorsdel. Under 2017 genomfördes även en uppfräschning av torget.

Länsmansgårdens kyrka vill vara en öppen och trygg plats som bjuder in till fördjupade möten med dig själv, med andra, och med Gud.

Besöksadress Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrka (länk till karta)
Klimatgatan 1, 418 40 Göteborg
Hållplats: Temperaturgatan (spårvagn) eller Länsmanstorget (buss) 

Tillgänglighet

Se information om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer i Länsmansgårdens kyrka i Tillgänglighetsdatabasen (länk).

Utforska Länsmansgårdens kyrka 360⁰

Ta en digital rundtur med audioguide i Länsmansgårdens kyrka! Sätt på ljudet om du vill lyssna till informationen om kyrkan.

Det händer i Länsmansgårdens kyrka

Kyrkan är full av verksamhet. Kom in och upptäck något nytt. Här finns bland annat barnverksamheten Musikateljén, öppna förskolan Liten & Stor och bibelgrupp.

Personal i Länsmansgårdens kyrka

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord.

Hyr lokal i Länsmansgårdens kyrka

I Länsmansgårdens kyrka finns en praktisk och trivsam församlingssal som du kan hyra.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.