Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling Webbplats

Om Länsmansgårdens distrikt

Länsmansgårdens kyrka är en öppen och trygg plats som bjuder in till fördjupade möten med dig själv, med andra, och med Gud.

Vill du vara med och bidra till en trygg stadsdel? Välkommen att engagera dig ideellt i kyrkan! Ta en titt på våra verksamheter. Integration och möten över gränserna är viktiga ledord för oss i kyrkan. Hit är du välkommen oavsett kön, sexuell läggning, bakgrund eller åsikt.

Kyrkan och torget är en plats där många passerar. Passa på att titta in i kyrkan någon dag! Här arbetar diakon, präst och musiker. Dessutom finns många frivilliga som gör ett fantastiskt arbete. Kanske vill du bli en av dem? Eller så kan du komma och bara vara med.

Hans Leander,

Distriktschef i Länsmansgården & Biskopsgården

Kyrkan "mitt i byn"

Länsmansgårdens kyrka på Länsmanstorget byggdes 1972 och ersatte då den vandringskyrka som hade legat i Länsmansgården sedan mitten av 1960-talet. Kyrkan ligger ”mitt i byn”, vilket gör att det är nära till allt: fritidsgården, Ica, pizzerian och allt annat på torget.

Under 2016 gjordes en ombyggnation av lokalerna. Kyrkans förskola finns här tillsammans med kyrksal och församlingssal. Nästa steg är att fräscha upp torget, så att det blir en mer attraktiv plats.

Bild: Malin Lingnert

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!