Foto: Lina Wingqvist

Om Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrka på Länsmanstorget byggdes 1972 och ersatte då den vandringskyrka som hade legat i Länsmansgården sedan mitten av 1960-talet.

Kyrkan "mitt i byn"

Länsmansgårdens kyrka på Länsmanstorget byggdes 1972 och ersatte då den vandringskyrka som hade legat i Länsmansgården sedan mitten av 1960-talet. Kyrkan invigdes som Den barmhärtige Samaritens kyrka av dåvarande biskop Bertil Gärtner.  Numera heter kyrkan Länsmansgårdens kyrka, men berättelsen om den barmhärtige Samariten syns fortfarande i altarets väggbonader.

Kyrkan ligger ”mitt i byn”, vilket gör att det är nära till allt: fritidsgården, Ica, pizzerian och allt annat på torget.

Under 2016 gjordes en ombyggnation av lokalerna. Kyrkan rymmer kyrksal, församlingssal och kontorsdel. Under 2017 genomfördes även en uppfräschning av torget.

Länsmansgårdens kyrka vill vara en öppen och trygg plats som bjuder in till fördjupade möten med dig själv, med andra, och med Gud.

Besöksadress Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrka (länk till karta)
Klimatgatan 1, 418 40 Göteborg
Hållplats: Temperaturgatan 

Tillgänglighet

Se information om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer i Länsmansgårdens kyrka i Tillgänglighetsdatabasen (länk).

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.