Om Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrka är en öppen och trygg plats som bjuder in till fördjupade möten med dig själv, med andra, och med Gud.

Kyrkan "mitt i byn"

Länsmansgårdens kyrka på Länsmanstorget byggdes 1972 och ersatte då den vandringskyrka som hade legat i Länsmansgården sedan mitten av 1960-talet. Kyrkan invigdes som Den barmhärtige Samaritens kyrka av dåvarande biskop Bertil Gärtner.  Numera heter kyrkan Länsmansgårdens kyrka, men berättelsen om den barmhärtige Samariten syns fortfarande i altarets väggbonader.

Kyrkan ligger ”mitt i byn”, vilket gör att det är nära till allt: fritidsgården, Ica, pizzerian och allt annat på torget.

Under 2016 gjordes en ombyggnation av lokalerna. Lundby församlings förskola Båten finns här tillsammans med kyrksal och församlingssal. Under 2017 genomfördes även en uppfräschning av torget.

Besöksadress Länsmansgårdens kyrka

Länsmansgårdens kyrka
Klimatgatan 1, 418 40 Göteborg
Hållplats: Temperaturgatan

Tillgänglighet

Se information om tillgänglighet för personer med funktionsvariationer i Länsmansgårdens kyrka i Tillgänglighetsdatabasen (länk).

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.