Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Svenska kyrkan i Lund Webbplats

Vi vill

Svenska kyrkan i Lund är vi tillsammans. Vi – en kyrka som människor lever i, verkar i och gästar vår stad.

Svenska kyrkan i Lund tar emot evangeliets sprängkraft och tröst som ger mod att ta vara på människor och bygga församling; i livets alla skeden, i befintligt skick, i ständig rörelse – ett större vi.

Församlingsinstruktionen för Svenska kyrkan i Lund berättar om omvärlden, utmaningarna, programförklaringen, visioner och identitet, och prioriteringarna fram till 2018. Till församlingsinstruktionen hör också fördjupande texter för de sju församlingarna och de gemensamma verksamheterna.