Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)718700 E-post till Svenska kyrkan i Lund

Studentprästerna

Studentprästerna är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Svenska Missionskyrkan som finns till för dig som är student eller anställd vid universitetet.

Studentprästerna står till förfogande för enskilda samtal om t.ex. livsfrågor, tro, identitet, mening och relationer. Du kan vända dig dit med det som är personligt och viktigt. Liksom församlingens övriga präster har de absolut tystnadsplikt och tar även emot bikt.

Under terminstid firas ekumeniska, stämningsfulla gudstjänster i Domkyrkans krypta: söndagskvällar kl. 19 är temamässor där det regelbundet bjuds in intressanta gäster.

Taizémässorna på torsdagskvällar kl. 18.30 i Domkyrkan är meditativa mässor med tystnad och sång. Studentprästerna anordnar också samtalsgrupper, meditationer och retreater.