Svenska kyrkan i Lund

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Svenska kyrkan i Lund Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Kreativt skrivande

Var i livet vi än befinner oss behöver vi vilopauser och växtplatser.


Det kan vara en hjälp att sätta ord på sina känslor, tankar och erfarenheter och att dela dem med andra. Kreativt skrivande är en sådan möjlighet. Det är ett spännande redskap för att finna sin egen röst, för självreflektion och för att utveckla sin kreativitet.

Kreativt skrivande kan användas för att upptäcka och uttrycka viktiga ting och för att berätta sin livsberättelse. Det kan ske enskilt eller i grupp där man är fri att dela med andra vad man skrivit eller inte göra det.

Öppen grupp

Intresserade patienter och närstående kan erbjudas kreativt skrivande enskilt eller i grupp under ledning av sjukhuskyrkans personal. Under våren 2017 träffas vi varannan torsdag kl 13.30 (udda veckor) med start 20 januari, på sjukhusbiblioteket i Psykiatrihuset på Baravägen 1.

Kreativt skrivande

Ingen anmälan, kom när du kan och vill. 

Grupp att anmäla sig till

En grupp för alla intresserade träffas under våren 2017 i Allhelgonagården följande onsdagar kl 14.30-16.00:  18 januari, 15 februari, 15 mars, 12 april, 10 maj.

Har du frågor eller vill anmäla dig, kontakta Åsa Ram.

Nu är boken färdig

Boken består av en kort introduktion där vi berättar hur vi arbetar med kreativt skrivande i just våra grupper. Sedan följer beskrivningar av de övningar vi använt, samt texter som deltagarna i grupperna bidragit med. Läsning rekommenderas varmt!

Boken finns att beställa från Sjukhuskyrkan för 50:-/ styck.

När ingenting är roligt kommer hoppet på besök

Åsa Ram

Åsa Ram

Lunds Allhelgonaförsamling

Sjukhuspastor

Mobil: 0729-61 98 33

Maria Lundberg

Maria Lundberg

Lunds Allhelgonaförsamling

Sjukhuspräst

Mobil: 0734-48 56 17