Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Svenska kyrkan i Lund Webbplats

Kreativt skrivande

Var i livet vi än befinner oss behöver vi vilopauser och växtplatser.

Det kan vara en hjälp att sätta ord på sina känslor, tankar och erfarenheter och att dela dem med andra. Kreativt skrivande är en sådan möjlighet. Det är ett spännande redskap för att finna sin egen röst, för självreflektion och för att utveckla sin kreativitet.

Kreativt skrivande kan användas för att upptäcka och uttrycka viktiga ting och för att berätta sin livsberättelse. Det kan ske enskilt eller i grupp där man är fri att dela med andra vad man skrivit eller inte göra det.

Öppen grupp

Intresserade patienter och närstående kan erbjudas kreativt skrivande enskilt eller i grupp under ledning av sjukhuskyrkans personal. Under hösten 2017 träffas vi vanligtvis men med några undantag på tisdagar kl 13.30 -14.30 med start 29 augsuti, på sjukhusbiblioteket i Psykiatrihuset på Baravägen 1.

Höstens träffar äger rum: 29 augusti, 5 september, 12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 28 november, 5 december och 12 december

Kreativt skrivande

Följande tisdagar har vi POESI DROP-IN 13.30-14.30
19 september, 17 oktober, 14 november, 12 december

Ingen anmälan, kom när du kan och vill.

Grupp att anmäla sig till

En grupp för alla intresserade träffas under hösten 2017 i Allhelgonagården följande onsdagar kl 14.30-16.00:  30 augusti, 27 september, 25 oktober, 22 november.

Har du frågor eller vill anmäla dig, kontakta Åsa Ram.

Nu är boken färdig

Boken består av en kort introduktion där vi berättar hur vi arbetar med kreativt skrivande i just våra grupper. Sedan följer beskrivningar av de övningar vi använt, samt texter som deltagarna i grupperna bidragit med. Läsning rekommenderas varmt!

Boken finns att beställa från Sjukhuskyrkan för 50:-/ styck.

När ingenting är roligt kommer hoppet på besök

Åsa Ram

Lunds Allhelgonaförsamling