Sankt Peters klosters församling Besöksadress: Trollebergsvägen 43, 22731 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon:+46(46)718760 E-post till Sankt Peters klosters församling

Förskolan Prästkragen

Prästkragen erbjuder barnomsorg med kristen människosyn och kompetent personal. Vi finns på Petersgården på Väster och har plats för 16 barn.

Att lyssna och ta vara på barnens nyfikenhet blir ett redskap.

Ur Svenska kyrkans i Lund församlingsinstruktion

Förskolan Prästkragen är en förskola med kristen profil vars huvudman är Svenska kyrkan. Sankt Peters klosters församling startade förskolan 1992 och vi finns i Petersgårdens församlingshem på Väster i Lund.

Glädje, gemenskap, växande och lekfullt lärande.

Förskolan består av en åldersintegrerad avdelning som har plats för 16 barn i åldrarna 1-5 år. Vi är en förskola som prioriterar hög personaltäthet och utbildad personal. Personalgruppen består av två förskollärare, en barnskötare och en förskolechef.

målsättning

Vi vill erbjuda en barnomsorg med hög kvalitet där verksamheten är väl planerad av en kompetent personal. Vi vill skapa en varm och trivsam miljö där barnen får förutsättningarna till att utvecklas till trygga, självständiga och ansvarsfulla människor. Barnen ska känna glädje och gemenskap på förskolan.

Vårt mål är att barnen som går på Prästkragens förskola ska få goda förutsättningar att utvecklas till trygga och självständiga barn med förmåga till samarbete och empati. Varken tillhörighet i Svenska kyrkan eller personlig bekännelse krävs av föräldrar och barn.

kristna värderingar

Förskolans verksamhet präglas av kristna värderingar, etik och tro.
Vi utgår från en kristen människosyn och arbetar utifrån barnets perspektiv där kärlek och respekt är grundpelare. Vi arbetar vidare för att vara en del av församlingen, med den växande människan i centrum, barnet i församlingens mitt.

Vi kommer på grund av utflyttning att få lediga platser på förskolan under våren 2019 så varmt välkommen att boka in ett besök hos oss och gör gärna en kö-anmälan till förskolan via länken.