S:t Peters klosters församling

S:t Peters klosters församling Besöksadress: Trollebergsvägen 43, 22731 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till S:t Peters klosters församling Webbplats

Dop mitt i vardagen

Vill du låta döpa ditt barn tillsammans med oss, mitt i vardagen, och slippa ordna ”allt runt omkring”?

Det är vanligt att dopet skjuts på framtiden. Längtan kan finnas men det är så mycket nytt i att bara vara förälder. Kanske finns det föreställningar om hur dopet "ska vara" eller så är det svårt att få ihop alla olika önskemål.

Då är det viktigt att veta att dopet är en gåva! Vi behöver inte prestera något eller vara på ett speciellt sätt för att ta emot dopet.

I S:t Peters klosters församling erbjuder vi vardagsdop i samband med Öppet Hus. Vi hjälper dig att planera dopgudstjänsten. Efteråt bjuder församlingen på tårtkalas på torget.

Vi har även dopdräkter till utlåning kostnadsfritt.

Kontakt: Josefina, präst, 046-35 88 37 eller 0734-13 23 18.

Visste du att... Att döpa sitt barn är helt gratis. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att döpa ditt barn. Dopet ger medlemskap i Svenska kyrkan och ger rätten till att vara dopfadder vid andras dop. För att bli konfirmerad måste man vara döpt.