Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)718700 E-post till Svenska kyrkan i Lund

När livet känns svårt

Vi möter alla stunder då livet känns tungt. För dig som är patient eller närstående finns vi här för att lyssna eller bara finnas där för dig.

Vi som arbetar här har utbildning i själavård och mångårig erfarenhet av samtal. I arbetslaget finns psykoterapeutisk kompetens.

Vi har alla tystnadsplikt och för inga journaler.

Du når oss alltid

Vi på Sjukhuskyrkan står i ständig beredskap för dig som är patient eller närstående. Be vårdpersonalen kontakta oss, via sjukhusets växel, dygnet runt alla dagar.

Är ditt ärende mindre akut

Ring vår samtalsmottagning 046-17 27 82. Vi lyssnar av telefonsvararen varje dag. Du kan få tid för samtal samma vecka och det finns möjlighet att få en serie samtal.

Till dig som mist någon närstående

Sjukhuskyrkan inbjuder till samtalsgrupp om sorg. Vi erbjuder olika former av grupper; för dig som mist din livskamrat eller för dig som mist ett vuxet barn. Vi har också en speciell grupp för dig som mist din livskamrat genom suicid.