Helgeands församling

Helgeands församling Besöksadress: Nordanväg 11, 22228 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)718754 E-post till Helgeands församling

Lördagsmusik i Helgeandskyrkan kl 17.

17 februari: Ruth Edman, sång och Larsåke Sjöstedt, orgel. 24 februari: Nils "Cavaradossi" Olsson, tenor och Larsåke Sjöstedt, piano. Fri entré.

Varje lördag under terminstid bjuder vi in till en stunds musik i kyrkan kl 17. Den framförs av både inbjudna gäster, våra egna musiker och olika körer. Det är alltid fritt inträde och vi tar upp en frivillig kollekt till vår musikverksamhet.

För mer information, kontakta Larsåke Sjöstedt, 046-71 87 51.

Lördagsmusik under våren

17 februari - Ruth Edman, sång och Larsåke Sjöstedt, orgel.

24 februari - Nils "Cavaradossi" Olsson, tenor och Larsåke Sjöstedt, piano och orgel

3 mars - Crew Cut. Per Bäcker, sopransaxofon, Mattias Karlsson, altsaxofon, Dan Holmström, tenorsaxofon och Tomas Trulsson, barytonsaxofon.

10 mars - se kalendarium en vecka innan

17 mars - Martina Björk

24 mars - se kalendarium en vecka innan

Passionsmusik i stilla veckan:

Måndag 26 mars, kl 19 - Via crucis av Franz Liszt. Helgeandskören under ledning av Larsåke Sjöstedt. Albina Veisland, orgel.

Onsdag 28 mars kl 19 - Stabat mater av G B Pergolesi. Jubilatekören under ledning av Larsåke Sjöstedt. Ablina Veisland, orgel.

14 april - Martina Björk

21 april - Albina Veisland

5 maj: Piano- och stråksalongen. Kl 11 och 13.

6 maj: Piano- och stråksalongen. Kl 15, 16.30 och 18.

19 maj - Jubileumskonsert. Vi firar kyrkans 50-årsjubileum med en till hyllning till Birgit Nilsson som skulle ha fyllt 100 år den 17 maj i år. Musik av Wagner, Puccini, Verdi och sånger av Rangström, Strauss och Sibelius. Medverkar gör Eva Rydén, sopran och Larsåke Sjöstedt, orgel och piano.

26 maj - se kalendarium en vecka innan. Vårterminens sista Lördagsmusik.

Med reservation för ändringar i programmet.