Biskopen om första halvåret och om julen

Nyhet Publicerad

I december är det ett halvår sedan Åsa Nyström vigdes till biskop i Luleå stift. I den här filmen berättar hon om hur den första tiden varit, och vad hon har för tankar om julen.

Inför julen 2018 berättar Åsa Nyström i en kort film om sitt första halvår som biskop i Luleå stift:
    – Sammantaget har det varit så mycket värme och så mycket bärkraft. Jag tror att det beror på att det är mänga människor som både vill mig och kyrkan väl.
   I filmen, som är inspelad på Gültzauudden i Luleå, berättar Åsa Nyström också om de besök hon gjort under hösten då hon mött näst intill samtliga diakoner och präster.
   – Jag har fått så många berättelser om det goda som händer i Luleå stift, men också berättelser om längtan, om hur man skulle vilja att det är. Jag har fått så många berättelser i gåva som jag nu har att förvalta.

Var och en ska känna att den är älskad

Biskop Åsa Nyström om sitt första halvår i Luleå stift och sin julönskan.

För många är julen en efterlängtad högtid, för andra en tid av oro.
   – Det jag önskar för julen är att var och en ska få känna att den är älskad. Att Gud älskar, men också att det finns människor runt omkring som tycker om, som vill dem väl, som älskar. Det är min allra djupaste julönskan, säger Åsa Nyström och fortsätter:
   – Skapar vi det har vi också förutsättningar för att skapa ett samhälle där vi bryr oss om varandra och vill varandra väl.

 

hör biskopen i radio om julen

På julafton kunde du också höra biskop Åsa Nyström intervjuas i P4 Norrbotten.

 

Lyssna i efterhand här >