Sommar i Lomma församling

Aktiviteter i sommar!

En doft av paradiset - vandring på Lomma kyrkogårdar
Onsdag 10/6, kl. 18, Prästbergavägen 71
Lomma kyrkogårdar ligger vackert vid Höje å. Här har Lommabor blivit begravda sedan medeltiden. I dag är kyrkogården en typiskt skånsk-dansk kyrkogård med tydliga inramade kvarter samtidigt som här finns öppna ytor. Gamla gravskick blandas med nya. Under vandringen berättar vi om kyrkogårdens historia, olika gravskick, växter och träd samt visar några speciella personers gravplatser. Guider är kyrkoherde Jan-Olof Aggedal, arbetsledare Peter Andersson och trädgårdsingenjör Malin Svensson. Samling utanför Lomma kyrka.

Café med grillning i midsommartid
Onsdag 17/6, kl. 16-18
Församlingshemmet, skolgatan 4
Välkommen till midsommarfirande och gemenskap! För barnen berättas det om den magiska midsommartiden och de får också möjlighet att binda egna midsommarkransar. Det blir dans runt midsommarstången och vi avslutar med en gemensam andakt. Midsommargrillning 60 kr/vuxen. 20 kr för barn. Anmälningstid 5-12/6 kl 12 till lomma.forsamling@svenskakyrkan.se eller
040-41 61 20. Begränsat antal.

Väckelsens barnbarn
Onsdag 24/6: Kväll för själen kl. 18–19
Lomma kyrka, Prästbegravägen 71
Christian Sturesson är präst i Svenska kyrkan men också musiker.
I programmet bjuder han på kända och mindre kända väckelsesånger i egna tolkningar.

Cafékväll för små och stora
Onsdag 1/7 kl. 18-20, församlingshemmet, Skolgatan 4
BLAND RIDDARE, DRAKAR OCH SKÖNA JUNGFRUR. För länge sedan levde riddarna. Kom och hör berättelser från en svunnen tid om modiga riddare som kämpade för det goda. Barn får även möjlighet att dekorera sin egen sköld.
Fika 30 kr/vuxen. Barn 10 kr.
Anmälningstid 22-29/6 kl 12 till lomma.forsamling@svenskakyrkan.se
eller 040-41 61 20. Begränsat antal.

Kyrkan med katedralfönster och
katedralorgel - visning av Lomma kyrka
Onsdag 8/7, kl. 18-19, Prästbergavägen 71
Att en kyrka i en liten ort på landet smyckades med blyfönster av hög kvalitet från Tyskland är unikt. Kyrkoherde Jan-Olof Aggedal berättar om varför det blev så och vad fönstren vill berätta. Att Lomma kyrka för tio år sedan utrustades med en engelsk katedralorgel förhöjer upplevelsen av kyrkorummet. Kyrkomusiker Thomas Wallin berättar om Willisorgeln, hur den fungerar och ger smakprov på hur den låter.

Från Lomma till Helsingfors
Jonas Gehlin
Onsdag 15/7, Cafékväll
kl. 18-20, Församlingshemmet Skolgatan 4
Jonas Gehlin med familj ger glimtar från sin tid i Finland, bland annat från Finska kyrkan och dess svenskspråkiga verksamhet. Vi får även möjlighet att sjunga lite finsk-svenska psalmer tillsammans. Församlingens musiker Thomas Wallin medverkar. Fika 30 kr/vuxen. 10 kr/barn.
Anmälningstid 6-13/7 kl 12 till
lomma.forsamling@svenskakyrkan.se eller 040-41 61 20. Begränsat antal.

När vår herre klär sommaren
Maria Jönsson
Onsdag 22/7, Kväll för själen kl.18-19
Lomma Kyrka, Prästbergavägen 71
”När vår herre klär sommaren” är ett musikprogram med andliga sånger i sommarens tecken varvat med lyrik. Tanken är att visa på Guds skaparunder och hur Gud visar sig för oss i naturen.

Ett gotländskt bondbröllop
Onsdag 29/7 kl. 18
församlingshemmet, Skolgatan 4
Folkmusikern, gotlänningen och nyblivne Lommabon Jonas Söderström guidar oss genom ett traditionellt gotländskt bondbröllop på durspel och klarinett, ackompanjerad på piano och orgel av Petra Hessung, som också kommer att sjunga själv och tillsammans med åhörarna. Servering: Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde. Fika 30 kr/vuxen. 10 kr/barn.
Anmälningstid 20-27/7 kl 12 till
lomma.forsamling@svenskakyrkan.se eller 040-41 61 20.
OBS: Tänk på att anmäla dig/er i tid,
begränsat antal efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Gudstjänst: Djurens beskyddare Franciskus av Assisi
Onsdag 5/8, Kväll för själen 18-19
Utomhus vid ån nedanför Lomma kyrka, Prästbergavägen 69b (vid dåligt väder inne i Lomma kyrka, Prästbergavägen 71).
Redan på 1200-talet värnade Franciskus djuren och naturen och inkluderade dem i människornas lovsång till Gud. Vi får lära oss lite mer om Franciskus och hans synsätt och firar en enkel mässa med fokus på skapelsen och djuren i franciskansk anda.

Grillkväll
Onsdag 12/8, kl 18-20, Skolgatan 4
Församlingens sommarverksamhet avslutas i år med en grillkväll där vi äter gott och sjunger allsång tillsammans. Det finns två smarriga alternativ att välja mellan: vegetarisk grill eller kött. Vid föranmälan anger du vilken meny du vill ha. Det finns korv (både veg och vanlig) för barn. Kostnad: 60 kr per vuxen och 20 kr per barn.
Anmälningstid 31/7-7/8 kl 12 till lomma.forsamling@svenskakyrkan.se eller
040-41 61 20.