Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kör och musik

Vill du sjunga i kör? Titta in på denna sida för att hitta en kör som passar just dig. Här finns all information om när höstens alla repetitioner startar.

Lomma Kyrkokör 

Lomma kyrkokör är en blandad kör med inriktning på främst traditionell klassisk kyrkomusik, men vi sjunger mycket annat också – t. ex. visor, jazz och folkmusik. Vi sjunger nästan uteslutande i 3-4 stämmor, och det är en fördel att kunna läsa noter, men inget tvång (kanske har du istället ett bra gehör?). Vi välkomnar nya körsångare till alla stämmor, men för närvarande har vi störst behov av fler tenorer och basar samt förstasopraner. Kören medverkar i församlingens gudstjänster och ger 1-2 konserter per år. Kören repeterar på onsdagar kl. 19.00-21.00 i Lomma församlingshem. Provsjungning. Höstterminen börjar för herrar måndag 19/8 kl. 19-21, och för damer onsdag 21/8 kl. 19-21.
Från 28/8 gem. rep. onsdagar 19-21.

Körledare: Petra Hessung

La voix

La voix, från cirka 20 år. Damkör för dig som vill fördjupa dig i utvecklandet av din sångröst, där vi har en stor musikalisk bredd av repertoar med fokus på kyrklig musik, men sjunger även de senaste hitsen. Kören repeterar på torsdagar kl. 18.00 – 20.00 i Lomma församlingshem

Andante

En kör för dig som tycker om att sjunga, men kanske inte kan noter eller har sjungit i kör tidigare. Vår repertoar är blandad med såväl kristna som andra sånger och du är med och påverkar sångvalet. Alla mellan 20 år och 65 år är välkomna. 

Körövning tisdagar ojämna veckor 19-21i församlingshemmet.

Körledare Maria Jönsson

Anmäl dig här till Andante

Sångfåglarna  åk 1-3 (Tjejer och killar).

Vi sjunger på tisdagar 16.15 - 17.00 i Lomma församlingshem. Körövningen börjar direkt efter att Miniorerna slutar och vill man kan man vara med på båda aktiviteterna, men anmälan sker separat till var verksamhet. Förutom att vi sjunger har vi också musiklek varje tisdag. Några gånger per termin sjunger vi i gudstjänster i kyrkan och församlingshemmet samt medverkar vid julspel och luciatåg. Höstterminen börjar 3/9-

Körledare Maria Jönsson 

Anmäl dig här till Sångfåglarna

AmaSing, åk 4-6, (tjejer och killar)

Kören repeterar på torsdagar kl. 15.30 - 16.20 i Lomma församlingshem. Vi sjunger en härlig blandning av klassisk musik, pop, filmmusik, musikal, psalm, visa, m.m., tränar sångteknik på ett lekfullt sätt, provar på att sjunga i olika stämmor och lär oss läsa noter. Några gånger om året sjunger vi i kyrkans gudstjänster och konserter, och går lucia. Höstterminen börjar 29/8. Anmälan senast tisdag 27/8. 

Körledare: Petra Hessung

Young voices, fr. åk. 7 till gymnasium, (tjejer och killar) 

Kören repeterar på torsdagar kl. 16.45 – 17.45 i Lomma församlingshem. Vi sjunger en härlig blandning av klassisk musik, pop, filmmusik, musikal, psalm, visa, m.m., tränar sångteknik, sjunger i olika stämmor och tränar oss i notläsning. Några gånger om året sjunger vi i kyrkans gudstjänster och ger 1-2 konserter per år. Hösten 2018 ger vi en luciakonsert. Höstterminen börjar 22/8. Anmälan senast den 21/8

Körledare: Petra Hessung

Hålligång-kören

En kör för dig som är dagledig och tycker om att sjunga. I ”Hålligång-kören” fokuserar vi på glädjen sången ger och hur bra vi mår i kropp och själ av att sjunga. Repertoaren är blandad och består av såväl vanliga allsånger, visor som andliga sånger. Ett par gånger per termin sjunger vi upp i församlingshemmet eller kyrkan.

Körövning torsdagar 10.30-11.30 i församlingshemmet. (Start 13/9.)

Körledare Maria Jönsson

Projektkörer

Då och då erbjuder vi ett körprojekt där vi repeterar ett fåtal gånger inför en gudstjänst eller konsert. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som anser dig ha svårt att hinna med en traditionell kör eller för dig som redan sjunger i kör, men vill vidga dina körvyer ytterligare.

Vi annonserar om projektkörerna på t. ex. Facebook och i församlingsbladet.

 

 

 

Maria Jönsson

Maria Jönsson

Lomma församling

Kyrkomusiker

Petra Hessung

Lomma församling

Musiker